Сніжинки, кульки та сніговички на ялинці можуть викликати серйозні отруєння: Як обрати безпечні іграшки

Що робити, аби не нашкодити своєму здоров’ю

Фото - depositphotos.
Фото - depositphotos.

Багато жителів Рівненщини вже взялися прикрашати свої новорічні дерева. Тож фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб вирішили нагадати, що до вибору ялинкових іграшок варто поставитися відповідально.

Милий сніговик або сніжинка? присипані блискітками, яскрава іграшка, можуть негативно впливати на стан здоров’я. Пластикові вироби, виконані з неякісної сировини, а також з порушенням технології при їх створенні часто призводять до вивільнення отруйних речовин, таких як  фенол, свинець і інших токсичних речовин, що можуть спричинити хімічні отруєння та сильні алергічні реакції у дорослих та дітей, – кажуть фахівці.

Саме тому при виборі подарунків та іграшок треба звертати увагу на їхню якість і безпечність. Найефективніший спосіб убезпечити себе та своїх дітей від неякісних іграшок – купувати їх у спеціалізованих магазинах, супермаркетах, де є необхідне маркування.

Крім того, щоб не зашкодити своєму здоров’ю, під час покупок новорічних прикрас варто дотримуватись кількох правил:

  • звертайте увагу на запах виробу. Пластмасова прикраса не повинна різко пахнути – такий виріб не варто купувати, якою б спокусливою не була ціна;
  • блискітки не повинні осипатися, а фарба - залишати сліди на руках;
  • важливо ознайомитися зі складом та походженням іграшки. Якщо виробник обмежився словом «пластик» – відмовтеся від покупки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень