«Сміття, закатане в банки»: кільку з полиць українських магазинів визнали небезпечною для здоров'я (ВІДЕО)

Що виробники ховають у консервах?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Кілька в томаті,  яка на сьогодні представлена на полицях українських магазинів, не відповідає державним стандартам ні за зовнішнім виглядом, ні за вмістом.

Куштувати таку консерву відмовляються навіть технологи, повідомляє ТСН. Журналісти придбали декілька банок кільки в томаті різними виробників і запропонували їх оцінити майбутнім товарознавцям.

– Це зовсім не відповідає жодному стандарту! Не хочу куштувати. Я гадаю, що таке куштувати небезпечно, –  каже майбутній товарознавець, студент 4-го курсу КНТЕУ Павло Бацюра. Хлопець зауважує: уся риба втратила форму, а тушки не тримаються купи. 

Професорка  КНТЕУ Олена Сидоренко зауважила, що риба фальсифікована та, мабуть, не свіжа. І її вживання може призвести до отруєння. До того ж у багатьох банках риба була з головою і нутрощами.

Виробники кільки в томаті з півдня України розповіли, що обсмажена і розібрана кілька, яка впродовж багатьох років користувалася великою популярність серед студентів, зникла з українських полиць через високу вартість.

Фахівці кажуть, що зараз смажену і розібрану кільку вони роблять лише на експорт. В Україні ж така кілька може з'явитися лише тоді, як якась із мереж замовить партію, що виготовляють на експорт.

Що краще: купити дешевше, щоб викинути підробку, чи дорожче, але точно смачне? Поки навіть такого вибору немає. Лише сміття, закатане в банки. Тінь забутого бренду, – зауважив журналіст Костянтин Грубич.

До слова, згідно з ДСТУ, якісна кілька у томаті має бути обезголовлена, рівна й однакового розміру. Тому для внутрішнього ринку більшість виробників вирішили забути про клопіт із патранням та відрубуванням голів, а вимоги жорсткого держстандарту замінити власними вигаданими ТУ (технічними умовами). 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень