Смертельна ДТП в центрі Києва: Загинула дівчина. За кермом міг бути родич екс-голови МВС (ФОТО)

Чи варто взагалі зупиняти порушників та втікачів?

Моторошна ДТП. Infiniti на великій швидкості злетів з дороги та врізався в електроопору. Відомо, що у цей момент він якраз тікав від патрульних

У Києві в ніч на 1 травня на бульварі Лесі Українки сталася п'яна смертельна ДТП.

Як розповідають в поліції, водій Infiniti не захотів виконувати вимогу патрульних про зупинку і спробував втекти, але втратив контроль над авто, в'їхав в дерево, а потім збив стовп.

Від удару на місці загинула 18-річна пасажирка Олександра З. Ще одна — 19-річна Марія отримала травми.

 

Водія — 26-річного Павла Б. — в ЗМІ назвали родичем колишнього голови МВС Миколи Білоконя (займав високу посаду в 2003—2005 роках).

Микола Білоконь на цьому фото -- ліворуч

Зараз водій, незважаючи на те, що і сам отримав травми і перебуває в лікарні, узятий під варту на 60 діб. Застави для заарештованого не передбачено.

Чоловік став підозрюваним по ч.3 ст. 286−1 КК України (п'яне водіння зі смертельними наслідками). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко уточнив, що водій рухався зі швидкістю понад 100 км/год, а перевірка на алкоголь підтвердила сп'яніння.

 

Перевіряти, чи є затриманий Павло Б. родичем екс-міністра, в МВС відмовилися.

 

При перевірці розкрилися і інші тривожні факти. 20 квітня 2020 року Павла вже затримували за водіння в нетверезому стані.

 

У той день він їздив п'яним по дорогах Вінницької області. Суд у Вінниці так і не розглянув справу і не призначив покарання водієві.

Як виглядає, Infnity після зіткнення з опорою, загорілося

Нагадаємо, з 17 березня в Україні набув чинності закон, що суттєво посилює покарання за п'яне водіння. Підвищено штрафи і терміни ув'язнення за тяжкі порушення.

Тим часом, можна зустріти й коментарі, в яких наголошують, що поліція в подібних випадках не повинна переслідувати порушників, бо саме такі перегони й призводять до ДТП. Дехто пропонує порушників навіть не зупиняти:

Давно заявляв: полісмени, не наздоганяйте тих водіїв, котрі не зупиняються на вимогу

 

Поліцейські зупиняють авто а водій... тисне на газ намагаючись втекти. Розпочинається погоня. Щоб відірватись від переслідування водій буде діяти неадекватно, імпульсивно, істерично. Себто створювати аварійні ситуації. В результаті сам покалічиться, пасажирів та перехожих покалічить, розіб'є авто. 

 

І хто у виграші? А не стали би переслідувати... Так отож...

 

Не зупинився водій - передайте по зв'язку орієнтування колегам а ті перехоплять злочинця на світлофорі чи в корках. Вичислять винуватця по базі а завтра викличуть та покажуть відео порушення. Випишуть штраф.

Смертельна ДТП у Києві: водія заарештували без права внести заставу

P.S.

Павло Білоконь, який спричинив смертельну ДТП на вулиці Лесі Українки 1 травня, на засіданні суду виправдовувався за свої дії. Він заявив, що це було не спеціально.

Зловмисник заявив, що усвідомив скоєне і визнав свою провину. Про це він сказав на засіданні Шевченківського райсуду 1 травня.

Водій наголосив, що готовий співпрацювати зі слідством. Він розповів, що пасажирки просили його зупинити авто, але мокра дорога завадила це зробити.

Це був азарт! Їхав з дівчатами, це не спеціально сталося, – сказав Білоконь.

Павло Білоконь має пробути під вартою 60 днів, але адвокати планують подати апеляцію

Прокурор офіційно спростував, що винуватець смертельної ДТП у Києві Павло Білоконь є родичем ексглави МВС Миколи Білоконя. Про це повідомляє OBOZREVATEL

Білоконя відправили під варту до 30 червня без права внесення застави. Адвокат був проти такого рішення, він аргументував це тим, що вину підозрюваного не довели, а докази є формальними.

Батьки Білоконя наразі не коментують трагедію. Водночас вони розповіли: загибла була коханою їхнього сина.

Сам Білоконь під час ДТП також отримав травму – у нього пошкоджена нога.

Чи варто було патрульній поліції переслідувати це авто?

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень