Смерть рівнянки під час домашніх пологів. З ким зараз новонароджений хлопчик та де доула? (ФОТО/ВІДЕО)

Хлопчика рідні хочуть назвати Богданом

Фотоколаж - Радіо Трек

Малюк, якого під час домашніх пологів народила 34-річна рівнянка, досі перебуває у пологовому будинку. Про це повідомила головний лікар Світлана Муравська.

За її словами, в рідних виникли юридичні питання при оформленні документів, адже жінка після пологів померла. 

Немовля, яке родина хоче назвати Богданом, цілком здорове, хоча перебуває у реанімаційному відділенні.

Розслідування смерті матері, 34-річної Оксани, триває. Як повідомили у відділі комунікації управління Нацполіції у Рівненській області, слідчі чекають результатів комплексної судово-медичної експертизи.

Водночас у столиці досі коментують трагедію. Акушер-гінеколог київського пологового будинку Дмитро Говсєєв коментує цю ситуацію для "Телеграфу":

Раз відмова від медичної допомоги - це було її особисте усвідомлене рішення, то я переконаний, що у доули на цей випадок є всі необхідні папери - категорична відмова вагітної від обстеження, категорична відмова від перебування у лікувальному закладі, і повна довіра між ними, і це рішення було також підтверджено її чоловіком.

 

Тому, якщо хтось думає, що зараз влаштують великий процес і когось покарають, то вони помиляються, цього не буде. От якби там був лікар з дипломом, то його б після цього покарали.

Дмитро Говсєєв. Фото - Телеграф

За його словами, народжувати вдома може кожна п'ята жінка, але за умови, що вона повністю здорова.

 - Доула, яка була у Рівному, могла надати лише психологічну підтримку.

 

Вона повинна навчити правильно себе вести: розслаблятися, підтримувати дихання або вибирати правильну позу, яка дозволяє зменшити хворобливі відчуття, не більше.

 

Розраховувати на те, що люди, які називають себе доулами чи духовними акушерками, нададуть допомогу  -  неправильно, підкреслив лікар. 

Фото ілюстративне з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень