Смерть біля зачиненого укриття: почали судити чотирьох чиновників

Обвинувачені провину не визнають

Деснянський районний суд Києва почав розглядати справу за обвинуваченням чотирьох посадовців у службовій недбалості, що призвела до смерті і травмування людей внаслідок повітряної ракетної атаки з боку рф.

На лаві підсудних — директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації Андрій Ткачук, перша заступниця голови Деснянської райдержадміністрації у місті Києві Ірина Алєксєєнко, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3» Деснянського району Києва Олег Шугалевич і його заступник Василь Десик. Провину вони не визнають.

Обвинувачені. ФОТО: Судовий репортер

 

30 травня прокурор зачитав обвинувальний акт. Потерпілі заявили цивільні позови від кількасот тисяч до кількох мільйонів гривень.

Один із потерпілих, який тої ночі травмувався, бо не зміг зайти в укриття, повідомив, що проходить військову службу і не може бути присутній на судових засіданнях. Суддя зачитала його цивільний позов на 300 тисяч гривень матеріальної і моральної шкоди.

 

Фото: Судовий репортер

 

Потерпіла, яка втратила дочку й 10-річну онуку, заявила позов на 4,5 млн грн. Після загибелі рідних у жінки виявили онкозахворювання і вона щодня витрачається на лікування.

Нагадаємо, 1 червня 2023 року близько 3 години ночі в Деснянському районі Києва між будинками пролунав вибух. На порозі поліклініки загинули мати з малолітньою донькою та ще одна молода жінка, ще четверо людей отримали травми різного ступеня тяжкості.

За сигналом повітряної тривоги вони прийшли в укриття, що в підвалі поліклініки. Але їх не впустив сторож, який потім буде пояснювати, що не встиг. 

Розслідування показало, що місцевих жителів в укриття часто не впускали. Та й сам підвал не був обладнаний під найпростіше укриття.

Сторожу Вадиму Мошкіну оголосили підозру за те, що залишив людей у небезпеці і це призвело до тяжких наслідків у вигляді загибелі і травмування кількох осіб.

Мошкіна почали судити на кілька місяців раніше. Зараз у його справі закінчується допит свідків.

Інші четверо обвинувачених — посадовці, які, за версією слідства, не проконтролювали стан укриттів і їх доступність.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень