«Слуга Народу» підтримала найменш захищених українців

Народні депутати потурбувалися про незахищені верстви населення

Зростання пенсій, доплати людям з інвалідністю та оздоровлення дітей із сімей, що опинилися в скрутних умовах – в перший робочий тиждень нової сесії народні депутати потурбувалися про допомогу тим, хто її найбільше потребує.

1,7 млрд грн на пенсії

Завдяки підвищенню мінімальної зарплати Пенсійний фонд додатково отримає 1,7 млрд грн. Оскільки з 1 вересня мінімальна заробітна плата зросла на 277 грн — до 5 тис. грн.

За словами голови партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка, в бюджеті вдалося накопичити додаткові кошти за різницю між закладеним у кошторис і реальним обмінним курсом гривні. Це дало змогу раніше підвищити мінімальну зарплату, хоча вона повинна була лишатися на рівні 4723 грн щонайменше до кінця року.

Це не популізм — просто підняти й усе, незрозуміло, коштом яких джерел. Долар у бюджеті був закладений по одній сумі, пів року був по іншій, і тепер є додаткові гривні в бюджеті, — пояснив Олександр Корнієнко.

На фото Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу»

Доплати для найстарших

Доплату вже отримують пенсіонери, старші 80 років. Точну суму наразі не називають, але орієнтовно доплата складе 500 грн.

Літні люди отримують меншу пенсію. Вони раніше вийшли на пенсію, тоді ставка була нижчою. Уряд пообіцяв, і я дуже сподіваюся, що це буде в бюджеті на наступний рік — додаткову доплату для тих, кому за 75 років, — розповіла заступниця голови парламентської фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук.

На фото Євгенія Кравчук, заступниця голови фракції «Слуга Народу»

Так, навесні наступного року відбудеться перерахунок виплат для всіх пенсіонерів, тобто осучаснення пенсій.

Трудові книжки онлайн

Упродовж 5 років Україна перейде на електронні трудові книжки. П’ять років — це перехідний період, протягом якого паперові документи потрібно буде зацифрувати. За бажанням стару книжку можна буде залишити на руках.

Гроші на догляд людей з інвалідністю з дитинства 

Надбавки за догляд людям з інвалідністю з дитинства I групи зростуть удвічі. Народні депутати ухвалили законопроєкт, який підвищує такі надбавки з 75 до 150% прожиткового мінімуму. Також зросте підтримка інвалідів з дитинства  II та III груп, які потребують стороннього догляду — з 15 до 75%.

Уже близько 10 років Рівненщина посідає одне з перших місць в Україні з охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогодні в області близько 95% дітей цієї категорії влаштовані й кількість всиновлень щороку зростає.

 

Лише від початку 2020 року в Рівненській області всиновили 15 дітей, а 17 — влаштували до прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. Водночас 80 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, потребують влаштування.

 

Нам важливо захищати таких дітей, особливо тих, які мають інвалідність. Вони, як ніхто інший, потребують родинного тепла, любові та затишку, — розповів майбутній кандидат на посаду міського голови Рівного Віталій Коваль.

На фото Віталій Коваль, майбутній кандидат на посаду міського голови Рівного від партії «Слуга Народу»

Кошти для тих, хто економічно постраждав від коронавірусу

Додатково 322,5 млн грн на підтримку українців, які втратили роботу через коронавірус, виділять до кінця року. Відповідний законопроєкт ухвалили народні депутати. Гроші спрямують на навчання безробітних, адресну допомогу, допомогу на відкриття власної справи та компенсації роботодавцям.

Гарантоване житло для дітей-сиріт до 23 років

Відтепер діти-сироти зможуть жити в прийомній сім’ї чи дитячому будинку сімейного типу до 23 років. Раніше, якщо дитина не навчалася у вищому або професійно-технічному навчальному закладі, таке право вона втрачала у 18. Депутати підтримали ініціативу 340 голосами. На сьогодні йдеться про 23 дитини, наступного року їх буде 29.

Відпочинок для дітей

На оздоровлення дітей цьогоріч додатково спрямують 80 мільйонів гривень. Можливість поїхати на море або в Карпати матимуть майже 20 тисяч маленьких українців з сімей, які живуть у складних умовах. До того ж це дозволить підтримати вітчизняні заклади відпочинку, які цього року через пандемію коронавірусу втратили прибутки.

* На правах реклами 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень