Скляні, страусині, керамічні: у Рівному презентували ексклюзивні яйця (ФОТО)

В Рівненській обласній бібліотеці стартувала виставка, присвячена Великодню

Серед експонатів – яйця різного розміру та походження: від декоративних, зроблених зі скла, до страусиних. Також до свята представили й унікальні вишивки, на яких відтворені стародавні візерунки Полісся.

Майстер керамічного писанкарства Леонід Гринбокий розповідає, що його роботи відомі не лише на території України, а й в Канаді та США.

Роботи Леоніда – це керамічні яйця різного розміру, оздоблені скульптурною ліпкою ручної роботи. Як розповідає сам автор, його вироби мають свою родзинку – всередині кожної фарфорової писанки є записка власнику:

Всередині кожного яйця є гарні побажання, тобто маленька листівочка з побажанням щастя, добра, здоров’я, удачі. Все це є всередині.

Також у кожному яйці є кулька, що дзвенить, якщо яйце потрусити. Леонід переконаний, що таким чином виріб озвучує побажання, що носить всередині.

Виставка, що має назву «Великодня писанка», триватиме до 24 квітня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень