Скільки злочинів допомогли виявити собаки на Рівненщині (ФОТО)

І розповідь про титулованого Чейзара

У 2017 році службові собаки виїжджали 479 разів на місця подій у Рівненській області. Вони допомогли виявити 167 кримінальних правопорушень. Сьогодні на службі кінологічного центру ГУНП в Рівненській області 28 собак. Переважно це німецькі вівчарки, дівчата.

Зазвичай у поліції собаки служать вісім років, адже стільки визначено чинним законодавством.

У кожної собаки — службове «житло», розпорядок дня, дворазове харчування у конкретно визначені години, прогулянка, клінічний огляд, прибирання, тренування і ненормований як у поліцейських робочий день.

У скарбничці чотирилапих поліцейських – майже сотня нагород і за розкриття злочинів, і за змагання, і за службу в АТО.

Поліція Рівненщини знайомить нас з одним з своїх вихованців. Це найтитулованіший пес: німецька вівчарка Чейзар, 2011 р.н. Його вважають найгарнішим, найвихованішим і найдосвідченішим.

Професійні якості Чейзара належно оцінені. Одна з останніх нагород — за участь у Першому міжнародному відкритому чемпіонаті Національної поліції України з багатоборства кінологів  в Ужгороді (26-29 вересня 2017 року).

Крім того, на рахунку Чейзара - допомога у розкритті багатьох злочинів. Зокрема розбійного нападу на рівнянина на залізничному вокзалі у Рівному торік, а також затримання за «гарячими» слідами у Радивилівському та Острозькому районах зловмисників, ласих до чужого майна.

До слова, у поліції Рівненської області триває відбір на посаду інспектора-кінолога. Анкету  можна заповнити тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень