Скільки варити креветки: 5 правил і простий рецепт

Рецепт з півдня, адже де, як не там, розуміються у морепродуктах

Радимо порадувати себе на вечерю стравами з креветок. А для цього потрібно всього лише запастися продуктами, включити на фоні класний серіал і дізнатися, як варити креветки.

Спершу розберемо 5 головних правил того, в якому вигляді і скільки потрібно варити креветки.

Розморожування обов'язкове!

Заморожені продукти вимагають обов'язкового розморожування. Завжди! Якщо з морозилки креветки закинути відразу в окріп — вони проваряться нерівномірно і втратять всі корисні властивості. Як правильно розморозити креветки? Переклади їх з морозилки в холодильник. Ну, або просто залити упаковку креветок холодною водою.

Варити треба тільки свіжоморожені креветки.

Варено-морожені, на відміну від свіжоморожених креветок, вже готові до вживання. А підігріти їх і надати пряний аромат допоможе обпарювання окропом або підігрівання близько 3 хвилин на сковороді.

Чи очищати креветки перед варінням?

Безумовно, смачнішими і ароматнішими виходять креветки, зварені неочищеними. По-перше, голови і панцирі роблять бульйон більш насиченим, а по-друге, шар хітину захищає ніжне м'ясо від надлишку солі, зберігаючи його м'яким і трохи солодкуватим.

Скільки варити креветки?

Важливо креветки не переварити, щоб м'ясо не втратило соковитість. Маленьким креветкам вистачає 2 хвилин, середнім - 3 хвилини, а великим (королівським) — 4-5 хвилин. Час варіння потрібно рахувати не з моменту закипання води, а з моменту вкидання креветок. Багато хто, побоюючись недоварити креветки, варять їх довше, але даремно — оскільки охолодження не відбувається миттєво, то ще якийсь час білок продовжить згортатися. Щоб зупинити процес, ненадовго виклади зварені креветки на лід.

Які брати спеції?

Люди, які виросли біля моря, знають святу класику — креветки потрібно варити в морській воді. При відсутності такої — в звичайній, з додаванням морської солі. Надати більше смаку і аромату допоможуть спеції: кріп, гвоздика, перець, коріандр, лавровий лист, часник, імбир або спеціальні приправи для морепродуктів — все залежить від індивідуальних смакових уподобань. Невеликої кислинки легко домогтися, додавши до розсолу половинку лимона.

Отже, узагальнимо:

Свіжоморожені креветки розморозити. Закип'ятити воду, додати сіль і спеції за смаком. Опустити креветки в воду і варити від 1 до 5 хвилин, в залежності від їх розміру. При подачі окропити креветки соком лимона або лайма. Подавати в ідеалі на шматочках льоду.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень