Скільки коштуватиме пам‘ятник Бандері?

А також про наміри щодо відновлення пам‘ятного знаку Олександру Музичку у Бармаках Радіо Трек поспілкувалося з Сергієм Пандраком

Нагадаємо, сьогодні о 13.00 у Рівному на розі вулиць Бандери-Чорновола вже вдруге було освячене місце появи пам‘ятника Степану Бандері.

Ініціатором появи тут базальтового каменю вагою 2,7 тонни стала Спілка учасників бойових дій та учасників АТО «УВО».

Її керівник Сергій Пандрак розповів, що камінь привезли з Костопільщини, обробив і зробив напис на ньому Юрій Кравчук з Великого Житина. Він, зокрема, робив і козацький хрест, встановлений на місті загибелі Сашка Білого, пам‘ятник Білому, брав участь у спорудженні меморіалу Климу Савуру в Оржевських лісах.

Щодо пам‘ятника провіднику «ОУН-Б» Степану Бандері, то Спілка планує на нього зібрати кошти самостійно, натомість благоустрій навколо меморіалу забезпечить місто. Крім того, буде оголошений закритий конкурс на розробку проекту меморіалу.

Хочемо, щоб пам‘ятник був з червоно-чорного каменю. Його вартість ще не підраховували. Можу сказати, що лише вартість бронзи для пам‘ятника Бульбі-Боровцю складає близько 4,5 мільйонів гривень. Пам‘ятник Бандері буде дешевшим, бо буде з каменю.

Між тим, наріжний камінь на розі Бандери-Чорновола перебуває під відеоспостереженням з двох камер – каже Сергій Пандрак.

Що ж до відновлення пам‘ятного знаку Олександру Музичку, то в цьому напрямку також триває робота – повідомив керівник Спілки учасників бойових дій та учасників АТО «УВО»

Ми поміняли підхід – звернулися до селищної ради Великого Житина, щоб та виділила 5 соток землі під зруйнованим хрестом. «Діпромістом» буде розроблений проект, встановимо хрест з червоного граніту з Житомирщини. Буде розбито сквер та перекрито доступ до пам‘ятного знаку від «Трьох карасів». Після цього меморіал передамо на баланс селищної ради. А у випадку з меморіалом Бандери у Рівному – на баланс комунального управління чи тресту земельного господарства.

Зауважимо, що відновлений пам‘ятний знак Сашку Білому планують відкрити або на День українського прапора – 23 серпня цього року, або на день народження Музичка – тобто, до 19 вересня

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень