Скільки дають прикордонникам, щоб не сидіти на самоізоляції?

У Державній прикордонній службі кажуть, що таку інформацію поширюють шахраї

І зазначають:

Дві третини хабародавців на кордоні – ухильники карантину.

Водночас у Державній прикордонній службі України зауважують,

Лише минулої доби на кордоні з Польщею п’ятеро осіб пропонували прикордонникам від 200 до 500 гривень хабаря, щоб не встановлювати додаток «Вдома».

Прикордонники застерігають:

Підкуп прикордонника – це кримінальний злочин. Про такі випадки співробітники Держприкордонслужби надсилають у Нацполіцію повідомлення для внесення відносно хабародавців інформації в ЄРДР.

Водночас у повідомленні йдеться:

Протягом вересня-жовтня на кордоні прикордонники задокументували 82 особи, які пропонували співробітникам прикордонного відомства хабарі.

 

 Із них у 55 випадках неправомірні кошти пропонували, щоб уникнути карантину та не встановлювати мобільний додаток системи «Вдома».

 

В той же час у соцмережах нерідко шириться інформації про те, як і скільки треба заплатити під час перетину кордону, аби уникнути карантинних правил. Зазначимо, таку інформацію можуть ширити шахраї або ненадійні перевізники з метою винятково власного збагачення.

У відомстві наголошують:

На період запровадження посилених протиепідемічних заходів, відповідно до рішення КМУ прикордонники чітко керуються нормами, які регламентують порядок перетину кордону громадянами, в т.ч. щодо самоізоляції, зокрема, обов’язковості осіб встановлення та активації мобільного додатку системи «Вдома».

 

У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень