Скільки солі брати для квашеної капусти: точні пропорції

Це треба знати, аби не зіпсувати страву

Закваска капусти — справа відповідальна, і дрібниць тут не може бути. Потрібно вибрати відповідні овочі, відповідний посуд і, звичайно ж, вгадати з кількістю солі.

Господиням розповіли, як не помилитися з кількістю солі, щоб капуста зберегла всі свої корисні властивості, хрустіла і зберігалася добре, пише pixelinform.

Саме від точності пропорцій залежить процес ферментації. Якщо солі буде більше або менше належного, то активувати зростання молочнокислих бактерій, що відповідають за бродіння та сквашування, не вийде.

Яку сіль брати

Точно не підходить йодована сіль та сіль зі спеціями. Також у складі не повинно бути добавок. Це різні карбонати, фосфати та інші хімічні добавки.

Найкраща сіль – це кухонна, великого помелу.

Скільки солі треба

Кількість солі розраховується на кілограм овочів. В ідеалі дотримуватись витрати 25 г солі (це одна столова ложка без гірки) на 1 кг капусти.

Якщо розраховувати кількість солі на трилітрову банку, потрібно приблизно 2-3 кг капусти і 2-3 столові ложки солі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень