Скільки років треба відкладати на квартиру в різних регіонах України?

Де в цьому рейтингу Рівненщина?

Дослідження проводили фахівці «Слово і діло».

Щоб підрахувати, скільки років треба відкладати на власну квартиру, до уваги бралася середня заробітна плата у різних містах України станом на початок листопада та середня вартість однокімнатної квартири на первинному ринку та вторинному ринках.

Найдовше треба накопичувати кошти на квартиру у Львові. Там, щоб купити однокімнатну, треба відкласти 100 середніх зарплат (13 тис. грн).

За умови, якщо щомісяця збирати кошти у розмірі середньої зарплати, придбати квартиру на первинному ринку у Львові можна буде через 8 років і 4 місяці.

Найшвидше назбирати на однокімнатну можна у Краматорську та Сєвєродонецьку – для купівлі квартири на вторинному ринку збирати потрібно менше, ніж три роки.

У Краматорську середня вартість однокімнатної квартири становить 250 тис. грн, а середня зарплата – 15,1 тис. грн (тобто відкладати треба 1 рік і 5 місяців). У Сєвєродонецьку вартість житла вища – 410 тис. грн, водночас зарплата нижча – 12,5 тис. грн.

По 8 років потрібно відкладати, щоб купити квартиру в Києві (1,45 млн грн) та Одесі (1,13 млн грн).

За даними видання, у Рівному на власну однокімнатну квартиру, виходячи з розміру середньої зарплати, можна назбирати відносно швидко - 4 роки і 9-10 місяців (58 середніх зарплат).

Це так само як у Хмельницькому, та майже вдвічі швидше, ніж у Житомирі і майже на 1,5 роки швидше, ніж у Луцьку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень