Скільки можна заощадити на світлі, якщо замінити усі лампочки на енергоощадні

Такі витрати окуплять себе уже за два місяці

В умовах економії енергоресурсів встановлення ощадних ламп стає ще більш актуальним. Окупити витрати на лампочки можна вже за два місяці, адже витрати на світло у квартирі зменшаться у 8,3 раза.

Якщо у квартирі впродовж дня 5 годин використовувати 5 лампочок потужністю 100 Вт, то денне споживання становитиме 2,5 кВт-год. За місяць це вже 75 кВт-год.

 

А якщо використовувати світлодіодну лампу на 12 Вт (відповідає лампі розжарювання на 100 Вт), то споживання скоротиться у 8,3 раза. За місяць ви використаєте лише 9 кВт-год на освітлення.

 

Світлодіодна лампа такої потужності коштує близько 27 грн.

На заміну п'яти ламп доведеться витратити лише 135 грн. Проте щомісячна економія буде на рівні 110 грн. Тобто економія розпочнеться вже з другого місяця.

Якщо на енергоощадні лампочки перейдуть мільйони українців, то загальне зниження споживання дасть змогу щонайменше частково компенсувати скорочення генерації. Це найпростіший і найдешевший спосіб скоротити споживання, не змінюючи своїх звичок каже голова Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин.

Найкраще такі енергоощадні лампи встановити також у під’їздах й підвалах, у коморах та сходових клітинах. Ціни на енергоощадні лампочки дуже різні, але й чимало бюджетних виробників.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень