Скільки дітей на Рівненщині не мають щеплення від поліомієліту?

Це хвороба, що може спричинити невиліковний параліч і навіть смерть. Але багатьох батьків це не лякає

Фото ілюстративне, жанрове
Фото ілюстративне, жанрове

Днями на Рівненщині затвердили регіональний план заходів щодо вакцинації дітей, які вчасно не отримали щеплення від поліомієліту. Наприкінці січня кілька тисяч дітей віком від 6 місяців до 6 років повинні імунізувати інактивованою поліовакциною, повідомляють у профільному департаменті Рівненської ОДА.

Там наголошують, що з-поміж 70 698 дітей вказаного віку,

  • 4 201 дитина не має жодного щеплення від поліомієліту;
  • 1 111 дітей в анамнезі мають лише одну дозу щеплення.

– Діти віком від пів року до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Національного календаря профілактичних щеплень, будуть вакциновані інактивованою поліовакциною (ІПВ), – наголосила координаторка із вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

Після завершення цього раунду буде проведено три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ).

Страшні наслідки поліомієліту. У 70% випадків поліомієліт протікає безсимптомно, що робить хворобу особливо небезпечною. Поліовірус поширюється через брудні руки, заражену їжу та воду, найбільшу небезпеку він несе для дітей до 5 років.
Страшні наслідки поліомієліту. У 70% випадків поліомієліт протікає безсимптомно, що робить хворобу особливо небезпечною. Поліовірус поширюється через брудні руки, заражену їжу та воду, найбільшу небезпеку він несе для дітей до 5 років.

Довідково:

Поліомієліт — небезпечне вірусне захворювання, що може спричинити невиліковний параліч і навіть смерть. Часто носії поліовірусу не мають жодних симптомів хвороби або плутають їх із симптомами ГРВІ чи розладу шлунку, однак при цьому продовжують інфікувати інших, якщо ті не мають достатньої кількості щеплень, повідомляють у МОЗ.

Здебільшого хвороба вражає ноги, а 10% паралізованих помирає від задухи в результаті паралічу дихальних м'язів.

Україна є однією із 13 країн з «червоного» переліку, які мають високий ризик спалаху поліомієліту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень