Скандал з відкликанням депутата Ковальчука: він називає це замовленням Радикальної партії

Чи забирати мандат – вирішить керівництво РПЛ

Олег Ляшко вітає Володимира Ковальчука з обранням на посаді голови Рівненської обласної ради ще до оголошення результатів. 2015 рік

Двох депутатів Рівненської облради можуть вперше за ініціативою виборців позбавити мандатів.

Йдеться про Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука, які у вересні написали заяви про вихід і з фракції, і з Радикальної партії Олега Ляшка.

Нещодавно понад 5 тисяч виборців підписали листи про відкликання кожного з депутатів.

Oстаточне рішення має ухвалити керівництво радикальної партії. Обласна ж виборча комісія лише перевірила вірогідність підписаних листів, говорить голова комісії Наталія Загиней:

- Ми нічого не відкликаємо, не забираємо ні в кого мандати, це не в нашій компетенції. Ми лише перевіряємо правильність наданих матеріалів – підписних листів – і формуємо звернення до керівного органу партії про відкликання. ​

 

А процедуру відкликання розпочала ініціативна група і завершить керівний орган партії.

Олег Ляшко у сесійній залі Рівненської облради, 2015 рік

Уже колишній член радикальної партії Володимир Ковальчук стверджує, що рішення виборча комісія ухвалила незаконно, бо збиралася для цього кілька разів, аби вистачило голосів.

Однак, схиляється до того, що керівництво партії мандати таки забере, бо це – політичне замовлення, говорить Володимир Ковальчук:

- Я був на засіданні обласної виборчої комісії і сказав членам комісії, що я був у ЦВК, подав запит на роз’яснення, щоб вони нам у письмовому вигляді дали відповідь, що за це питання не можна голосувати, що все, процедура по нам закінчена на цей період. ​

 

Це як політичне замовлення мої колишніх однопартійців, деяких аферистів і нечистих на руку людей, яким я заважаю грабувати природні надра.

Він вказує на нещодавні засідання обласної екологічної комісії, яка розглядала питання про надання десятків тисяч гектарів землі у Дубровицькому районі під мисливські угіддя.

Керівник рівненського осередку радикальної партії і фракції в обласній раді Оксана Лозова каже, що політична сила стосунку до відкликання мандатів не має.

Мовляв, депутати Ковальчук і Сайчук самі вирішили покинути партію, тож написали заяви.

Отже, бути представниками політсили в обласній раді не можуть, вирішили виборці, ініціювавши збір підписів про відкликання депутатських мандатів.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень