Сирена! Мешканцям Рівненщини пояснили, чому не варто ігнорувати повідомлення про повітряну тривогу 

А хто може гарантувати, що 340 повітряна тривога не виявиться реальною (с)

Навчальної сирени під час війни бути не може. Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України у Telegram.

Переривистий означає, що треба увімкнути телевізор або приймач і слухати подальші інструкції.

 

Інший – безперервний, що означає повітряну тривогу, вказано у повідомленні.

Що таке «повітряна тривога» та чому її не варто ігнорувати, пояснив речник військової адміністрації Рівненщини Олександр Поліщук.

 - Сигнал «повітряна тривога» означає, що існує загроза удару з повітря. На територію України балістичні або крилаті ракети

 

Білорусь випускає у наперед визначене місце і зазвичай це стратегічні об'єкти, каже чиновник.

 

Наша протиповітряна оборона фіксує запуск ракет і їх траєкторію, але не кінцеву точку призначення. Тобто вона може летіти над містом чи областю кудись далі.

 

Але військові й регіональна влада зобов‘язані повідомити цивільне населення про потенційну небезпеку із повітря ті території, над якими потенційно може пролетіти ракета. Звідси й оголошення «повітряної тривоги».

 

Зараз багато чути, що «втомилися ховатися під час повітряної тривоги». А хто може гарантувати, що триста сорокова «повітряна тривога» не виявиться реальною?

 

Що саме ця повітряна атака не буде адресована у згадане Рівне, не омине ППО і не досягне своєї злочестивої цілі?, – повідомив речник військової адміністрації Олександр Поліщук. 

Нагадаємо, про повітряну тривогу мешканцям краю повідомляє голова військової адміністрації Віталій Коваль у Телеграмі. Також можна користуватись спеціальним додатком, який попереджає про тривогу вмикаючи сирену. 

Про повітіряну тривогу повідоляє і Радіо Трек. Ми - цілодобоdо на зв'язку. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: сирена
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень