Відомий синоптик дав невтішний прогноз щодо тепла з Африки

Аномальні температури приходитимуть все частіше

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Синоптик Ігор Кібальчич розповів, що хвилі теплі, які накрили Україну наприкінці березня та на початку квітня, надалі будуть повторюватися.

На тлі стійкого глобального потепління подібні хвилі тепла повторюватимуться в майбутньому все частіше. Їхня інтенсивність і тривалість може зрости.

 

Оскільки тропічне повітря над північною Африкою все частіше поширюється у помірні широти, то переважна кількість аномально теплих днів в Україні пов'язана саме з південно-західною циркуляцією, а також з перенесенням повітряних мас з Близького Сходу, де також фіксується стрімке регіональне потепління клімату, - пояснив Ігор Кібальчич.

Також він додав, що переміщення пилу з Африки до Європи – це не рідкість. Таке явище спостерігається щорічно. Днями про це Радіо Трек повідомили і у Рівненському гідрометцентрі. За словами синоптиків, потоки пилу із Сахари до нас приходять щорічно, або через рік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень