«Синдром прокляття Ундіни»: на Рівненщині врятували дівчинку

У неї складне генетичне захворювання

20 листопада о 22:57 на лінію 103 надійшов виклик про те, що у селі Тихе, що на Костопільщині, потрібна допомога дитині.

У 5-річної дівчинки синдром вродженої центральної гіповентиляції «Синдром прокляття Ундіни».

Це вроджений неврологічний розлад, рідкісне ураження центрів дихання. При ньому дихання під час сну припиняється і людина не може дихати самостійно.

Дитина була підключена до апарату штучної вентиляції легень. Проте, він зламався і дівчинка могла задихнутися під час сну.

- Часу на роздуми було обмаль, тому довелося оперативно приймати рішення, куди транспортувати пацієнтку з рідкісним захворюванням. Такий випадок єдиний у нас в області.

 

Оскільки найближча Костопільська лікарня «ковідна», ми вирішили доставити дівчинку до Рівненської обласної дитячої лікарні, попередньо домовившись про це з адміністрацією медичного закладу, - розповів заступник директора Центру ЕМД та МК Олег Ушкевич.

Бригада екстренки помістила маленьку пацієнтку в автомобіль швидкої, забезпечила життєво необхідним киснем госпіталізувала її до Рівненської обласної дитячої лікарні.

Наразі дитина під наглядом медиків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень