Символ арктичної тундри вперше помітили у парку на Рівненщині

Це рослина, яка має велику цінність

В Нобельському національному парку, що на Рівненщині, вперше помітили червонокнижну вербу лапландську, яка є реліктом льодовикового періоду  та символом арктичної та субарктичної тундри.

Заввишки деревце 0,5-2 метри. Має гнучкі стебла, покриті сірою або коричневою корою. Листя рослини невелике, овальне або ланцетне, з загостреним кінчиком і дрібнозубчастими краями та характерним сіро-зеленим кольором. Рослина світло і вологолюбна, морозостійка. Віддає перевагу помірно плодючим, кислим ґрунтам, – повідомили на сторінці парку у Facebook.

Квітне верба у квітні-травні, а вже у червні-липні дає плоди. Верба має дрібні, жовто-зелені квіти, зібрані в суцвіття.   

Рослина дуже цінна для екосистем, адже забезпечує їжею багатьох тварин та відіграє важливу роль у стабілізації ґрунтів і запобіганні ерозії. Крім того, вона є медоносом, з якого бджоли збирають нектар і пилок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень