Сім простих способів посадити зір, які ви використовуєте не усвідомлюючи

Проблеми з зором через 30 років матиме половина населення Землі

На сьогодні за даними ВООЗ 2,2 млрд людей мають проблеми з зором. У половині випадків їм можна було запобігти. Вчені назвали найпоширеніші чинники, які призводять до погіршення зору.

  1. Зір потрібно перевіряти кожні два роки, а при потребі частіше. Раннє виявлення глаукоми, діабетичної ретинопатії і дегенерації жовтої плями, мають вирішальне значення для ефективного лікування і збереження зору.
  2. Ноутбуки, планшети та смартфони спонукають людей більше часу використовувати екран як для роботи, так і для відпочинку. Це призводить до цифрового перенапруження очей, яке супроводжується такими симптомами, як сухість очей, головні болі та помутніння зору.
  3. Ігнорування протисонцевих окулярів може призвести до шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання. Це призводить до катаракти та вікової дегенерації жовтої плями.
  4. Ігнорування здорового харчування неминуче позначається на очах. Макула – частина сітківки, яка обробляє те, що людина бачить прямо перед собою – містить природні пігменти, такі як лютеїн і зеаксантин, які містяться в темно-зелених листових овочах, таких як шпинат і капуста. Для здоров'я очей в раціон потрібно включити листову зелень, яскраві фрукти і овочі, а також джерелами омега-3.
  5. Паління. Якщо вдасться покинути шкідливу звичку зможете знизити ризик розвитку певних захворювань очей, таких як катаракта. 
  6. Окуляри погіршують зір – це хибна думка. Основна причина для носіння прописаних окулярів - це просто те, що вони вам необхідні. Якщо ви нехтуєте їх носити, ви ризикуєте відчути головний біль.
  7. Робота або читання при недостатньому освітленні може змусити очі працювати з навантаженням, що призведе до напруження очей, дискомфорту і погіршення зору. Хороше освітлення має життєво важливе значення для створення комфортних умов для читання і роботи.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень