Сільський голова на Рівненщині незаконно роздавав землі та майно громади

Справа дійшла до суду

На лаві підсудних – колишній сільський голова, який завдав збитків членам колективного підприємства на суму понад 1,4 млн грн. Про це пише Прокуратура Рівненської області.

Колишнього голову сільради у Здолбунівському районі звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службовому підробленні, вчиненому повторно.

Обранець громади, діючи в інтересах місцевого фермерського господарства, неправомірно завірив печатками сільради завідомо неправдиве рішення співвласників майна про передачу у приватну власність майна пайового фонду, яке насправді не приймалося, про що підозрюваному було відомо.

Місцеве фермерське господарство просило передати їм у приватну власність землі пайового фонду. Обранець громади поставив печатку на неправдивому рішенні співвласників майна про передачу цих земель. Сам голова сільради знав, що документ – підробка.

Крім того приватна структура подала на розгляд виконкому сільради звернення. Після розгляду голова сільради підписав рішення про право приватної власності на  на 5 об’єктів нерухомості (склади, магазини та майстерня) загальною вартістю понад 1,4 млн грн.

Такими діями завдано тяжкі наслідки громадянам – колишнім членам колективного сільськогосподарського підприємства у виді незаконного вибуття з їх власності вказаного нерухомого майна.

Суд відпустив чиновника під особисте зобов’язання. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів грома дян.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень