Сільські жительки, миття рук і втрачені діти: як це пов’язано з 15 жовтня

Про що варто згадати сьогодні

Сьогодні, 15 жовтня, у всьому світі відзначають відразу кілька важливих дат.

Міжнародний день сільських жінок

Понад чверть усього населення планети складають саме мешканки сільської місцевості. У багатьох сільськогосподарських країнах саме вони відіграють ключову роль у розвитку держави.

15 жовтня - це день, коли суспільство має звернути увагу на те, що чимало з них не мають доступу до якісної медицини і сфери обслуговування, які вже давно стали важливою частиною сучасного життя. Хороша освіта та якісний Інтернет часто є недоступними для сільських жителів, та при цьому, суспільство вимагає від них високої якості продовольчих товарів.

Свято засноване для того, аби зробити вагомішим той внесок, який роблять сільські жінки для утримання кожної міської родини і держави в цілому.

Міжнародний день миття рук

Експерти ООН та ВООЗ зазначають, що миття рук щодня рятує тисячі дитячих життів. Саме брудні руки є однією з головних причин високої дитячої смертності, зокрема, в Азії та Африці. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники холери, вірусної пневмонії, гепатиту, грипу і гострих респіраторних захворювань.

Всесвітній день боротьби з раком грудей

Рак молочної залози - одне з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Захворювання є однією з найчастіших причин смерті жінок від онкології. Особливому ризику вони піддаються у віці близько 40 років.

Рак грудей виліковний за умови його виявлення на I стадії - у 95% жінок, на II стадії - у 80%, на III стадії - у 50% жінок.

Кожна жінка принаймні раз на рік  має проходити огляд у мамолога, аби вчасно виявити проблему, якщо раптом така з’явиться.

День втраченої дитини

Щороку 15 жовтня згадують дітей, які померли під час вагітності (мертвонароджені) чи одразу після народження. Цю дату встановили, аби психологічно підтримати батьків, які пережили ранню втрату дитини.

Сьогодні у різних храмах всього світу моляться за душі померлих дітей.

Міжнародний день білої тростини

«Толерантність, Рівноправність, Інтеграція» - головні слова Міжнародного дня білої тростини. Цей день служить нагадуванням суспільству про існування людей з обмеженими фізичними можливостями, про солідарність і допомогу.

Йдеться про слабозорих та незрячих людей. Саме біла тростина вважається символом незрячої людини.

Між тим, в Україні сьогодні відзначають свої професійні свята працівники харчової та целюлозно-паперової промисловості. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень