Сильна проблема алкоголізму, і не лише у чоловіків, - українець про те, як нас уявляють в Європі

Причому, про це пишуть у шкільних підручниках

Мережу обурив австрійський шкільний підручник з географії 2020 року, який описує громадян України як алкоголіків, людей у злиднях, які «носять тягар» від часів СРСР. Водночас про вторгнення Росії 2014 року немає жодної інформації, - йдеться у матеріалі ТСН.

Фото зі сторінками австрійського підручника опублікував у соцмережі Х івано-франківський стоматолог Денис Микитин.

Європейці хочуть нас сприймати як жертву і відмовляються вірити у будь-що інше. Зараз це особливо помітно, тому я згадав одну історію. 2020 року мені скинули текст про Україну з австрійського підручника з географії, – йдеться в дописі користувача.

Так, він опублікував конспект з одного з параграфів підручника. Головні пункти – транзитність України, родючі чорноземи, відсутність системи соціального забезпечення, тягар від часів СРСР і велика кількість зубожілих людей.

В інформації йшлося, що середня зарплата в Україні становить менш ніж 100 євро, тоді як на сайті Мінфіну зазначений її розмір у 2020-му у 390 євро.

В підручнику йдеться, що більшість населення Криму – начебто росіяни. Написано також, що східна частина України нібито зацікавлена в сильній політичній орієнтації на Росію«значною проблемою України є націоналізм».

Автори підручника інформують і про корупцію, правову нерівність і бюрократію в Україні.

Частина з цього це дійсно правда, але суть у тому, що корупція, тотальна бідність і напружені відносини з Росією – це 80% того, що написано в підручнику про Україну.

 

В історичному аспекті згадується лише совок і молода країна, що створює у школярів образ фейкової нації. 

 

Жодного слова про війну (від 2014 року – ред.) зі скотоубл*дією, окрім того, що вона підтримує якихось там сепаратистів, – звертає увагу Микитин.

Австрійці також вказують, що Україна «дуже молода» держава. Це попри те, що історично країна існує понад 835 років: перша письмова згадка слова «Україна» з'явилася у Київському літописі ще 1187 року.

Автор допису також розповів про свій досвід спілкування із німцями. За словами чоловіка, коли він пояснював, що українці не мають нічого спільного з росіянами, «ніхто і слухати не хотів».

Вони формують уявлення на основі такої ср*ні, як цей підручник, а потім не вірять нам і думають, що ми не хочемо виглядати зубожілими, а вони ж то знають, що у нас 100€, – додав Микитин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень