«Сиди тихо, зараз тьотя лікар дасть нам штраф», - українці обурені методами роботи польських стоматологів

Не розуміють, чому повинні сплачувати додатково за лікування дітей

Дедалі частіше стоматологічні клініки Польщі запроваджують додаткові платежі за лікування зубів у дітей. Зокрема, коли дитина «не співпрацює» з лікарем, - розповідає польське видання ESKA

Зокрема, багато прайс-листів у дитячих стоматологів містять оплату у випадку «відмови від співпраці».

Вартість відмови – 100 злотих (близько тисячі грн).

Батьки обурені такою практикою, вважаючи, що страх перед стоматологом є природним, і лікар, який працює з дітьми, повинен бути готовим до цього. Також  батьків турбують додаткові платежі у випадках, коли дитина не одразу співпрацює та потребує умовлянь та часу.

Стоматологи ж наголошують, що діалог між лікарем та батьками важливий протягом усього процесу лікування.

Батькам також необхідно брати участь у підготовці дитини до лікування – мотивувати, пояснювати дитині важливість візитів до лікаря, читати книги про лікування зубів та використовувати адаптаційні візити у клініки. Такі візити сприяють звиканню дитини до процедур.

Крім того, лікарі звертають увагу, що вмовляючи дитину, вони витрачають свій час, протягом якого могли б провести лікування іншому пацієнтові – готовому до візиту в стоматологічну клініку.    

Лікарі пояснюють, що така плата необхідна ще й тому, що процес може затягнутися та викликати черги

Українські батьки у соцмережах так коментують цю новину:

А ці штрафи будуть іти в кишеню стоматологу чи будуть спрямовані на  «освітні програми»?

 

Так, зараз тьотя лікар дасть нам штраф у 100 злотих, сиди тихо

 

Правильно, а кому хочеться безкоштовно комусь свій час дарувати?

 

Потрібно в Польщі ще впровадити ліміт на кисень для кожного громадянина, щоб не дай бог більше не вдихнув за день, ніж інші

 

Ми і в Україні так лікували, доця просиділа в кріслі півтори години, просили молили і т.д . І я вважаю що це нормально, адже лікар не винен в тому що вона панічно боїться. З її сторони було зроблено все можливе щоб заспокоїти і вмовити дитину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень