Cкільки Рівне витрачає на виїзди швидкої до п'яниць

За місяць на виклики швидкої до п’яних на вулицях міста витрачають з бюджету приблизно стільки грошей, скільки вистачило б на надання допомоги на лікування дев’яти серйозно хворим рівнянам.

Про виклики до п'яниць на вулицях розповідає головний лікар Рівненської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Валерій Ковальчук:

Шість-сім викликів є щодоби. Приблизно виклик коштує від 250 до 310 гривень. Зараз поки що затишшя: студенти по домах ще. Без проблем пройшли свята 28 та 24 серпня. У нас нема кому займатися п’яними на вулиці. Це не робота швидкої допомоги. Ніде в світі ні в якій країні такого нема. Тільки в Україні. 

 

Виходить, що щоденно місто приблизно витрачає на виклики до п'яниць від півтори тисячі гривень. За місяць це орієнтовно сягає 45 тисяч. Якщо врахувати те, що розмір допомоги на лікування для одного важкохворого рівнянина з міського бюджету - 5 тисяч гривень, то виходить, що витраченого на п'яниць вистачило б на допомогу на лікування дев'яти городянам.

Валерій Ковальчук способу боротьби із викликами швидкої до п'яниць на вулицях не бачить. Каже, що для цього мали б прийняти закон, у якому було б прописано, хто саме має до них виїжджати, створити витверезники, щоб було куди нетверезих везти (колись витверезники позакривали, бо, мовляв, у них порушують права людини), а ще встановити штрафи для тих, хто викликає медиків швидкої до такої категорії - так, як це роблять у країнах світу, де вміють рахувати гроші.  

Нагадаємо, що ми писали про те, що рівненський медик розповів про те, як городяни змушують швидку їздити на виклики вхолосту. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень