Штрафувати підприємства за порушення законів про працю розпочали чиновники Рівного

Такі повноваження їм надали з 1 січня цього року

Але спочатку п’ять працівників міського управління праці та соцзахисту пройшли спеціальне навчання і отримали відповідні посвідчення. Потім відвідували підприємства й інформували про те, які штрафи за які порушення будуть. Далі виходили на перевірки з працівниками інспекції праці. Провели 12 таких перевірок, щоб навчитися. Тепер це роблять самі. Звертають увагу на несплату податків, внесків до Пенсійного фонду, недотримання розмірів мінімальної зарплати, невиплату її.

Детальніше розповіла начальник міського управління праці та соцзахисту населення Віра Мельник (на фото вгорі):

Спочатку викликаємо на комісію із заборгованості, пояснюємо. І далі, якщо ці підприємства появляються, ми виходимо туди на інспекційні відвідування, відповідно, з накладанням штрафів.

 

Ходимо на невеличкі підприємства, оскільки треба мати досвід все-таки. На яке б не з'явилися підприємство – зразу є юристи, телекамери, телефони.

 

Штрафи накладаю, так передбачено, особисто я.

За словами Віри Мельник, найбільший розмір штрафу, який наклали на підприємство Рівного, був 76 тисяч гривень, решта штрафів були по 3 тисячі 700 гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень