«Схожа на мишу, але до мишей не відноситься»: У нацпарку на Рівненщині помітили рідкісну тварину  

Як вона виглядає

У Нобельському національному парку, що на Рівненщині, вперше помітили гризуна з Європейського списку червонокнижних видів тварин. Це ліскулька, або вовчок ліщиновий, повідомив старший науковий співробітник науково-дослідного відділу Іван Зубкович.

Тварина — найменший з немишовидних гризунів Європи й рекордсмен за кількістю ненаукових назв з-поміж усіх ссавців української фауни.

Гризуна рудого кольору помітив інспектор природно-заповідного фонду Нобельського парку. Тваринка сховалася під опалим листям на території колишнього заказника «Острівський» біля трьох озер, на околиці лісу, де росте ліщина.

Вона схожа на мишу, але до мишей не відноситься. Це найменша тваринка з ряду вовчкових. Інспектор випадково її виявив. Думав, що це гриб, бо вона під листям кулькою була згорнута. Від цього й назва — ліс і кулька, лісова кулька.

 

Цей вид вважається вразливим і потребує певної охорони. У випадку з виявленою в нашому парку ліскулькою помічено, що їй не вистачає природних ресурсів для харчування. Бо інспектор сказав, що й раніше помічав таку тваринку там, де підгодовував тварин кукурудзою, вона підходила і брала зерна, — розповів Іван Зубкович.

У місцях, де виявили ліскульку і підгодовують тварин, планують встановити фотопастки, щоб спостерігати за тваринками та ретельніше їх дослідити.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень