Шойгу заявив про готовність до припинення вогню. Чи можна в таке вірити?

Банкова відреагувала

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що голова міноборони РФ Сергій Шойгу нібито сказав йому у телефонній розмові, що підтримує «якнайшвидше припинення вогню».

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи слова Шойгу, назвав подібну заяву РФ «класичною пасткою» і наголосив, що Україна продовжить звільняти свої території.

За словами Акара, Туреччина продовжує робити зусилля щодо «швидшого припинення вогню» в Україні. Він зазначив, що Туреччина «підштовхує» Україну та Росію до «використання переговорних важелів». Турецький міністр сказав, що говорив телефоном із Шойгу у середині минулого тижня.

«Тішить близькість нашої позиції та позиції пана Шойгу з питань якнайшвидшого припинення вогню», – сказав Акар.

Михайло Подоляк

Подоляк назвав позицію РФ «класичною російською пасткою та грою слів».

Він наголосив, що припинення вогню у розумінні росіян – це можливість зберегти контроль над окупованими територіями.

«Абсолютно очевидно, що це не принесе миру, а стане причиною більш масштабної війни в майбутньому. Росії не потрібен мир.

 

Армія РФ хоче отримати оперативну паузу, щоб відновити резерви та підготуватися до наступного раунду. Ми не можемо цього дозволити», – сказав Подоляк.

Радник голови Офісу президента наголосив, що Україна продовжить діяти на користь народу та звільнятиме свої території, що є реальним шляхом до встановлення миру.

НАГАДАЄМО:

  • Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган систематично закликає до переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним і дорікає Заходу.
  • Нещодавно Ердоган під час виступу на саміті наради із взаємодії та заходів довіри в Азії закликав «припинити кровопролиття в Україні». Такий заклик глава Туреччини зробив у присутності російського диктатора Володимира Путіна. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень