Шокова терапія працює: Хав'єру Мілею таки вдалося знизити інфляцію в Аргентині

Але у захваті не всі

Коли Хав'єр Мілей прийшов до влади у Аргентині у грудні 2023 року, то стверджував, що для виходу з економічної кризи державі доведеться різко скоротити витрати, аби оздоровити економіку. 

Звісно, поки зарано говорити, чи політика нового президента буде вдалою, однак принаймні зараз його кроки мають позитивний ефект.

Аналіз показує, що інфляція за лютий 2024 року становила «лише» 15,3% (річний показник для Аргентини становив більше 250%) 

Попри це скорочення державних витрат позитивно сприймають далеко не всі, і мова тут  не лише про пересічних громадян, але й, зокрема, про науковців.

6-го березня аргентинські лауреати Нобелівської премії навіть звернулися до  президента Аргентини з відкритим листом, в якому висловили своє різке занепокоєння  жорстким скороченням державних витрат на науку та закриттям наукової агенції «CONICET»

«Ми бачимо, як аргентинська наукова та технологічна система наближаються до небезпечного провалля і нас лякають наслідки, які це матиме для Аргентини та всього світу», - йдеться у листі. 

Науковці протестують проти закриття організації "CONICET", лютий 2024 року.

Як би там не було, говорити про те, чи є успішною шокова терапія нового президента, поки зарано, однак, очевидно, на аргентинське суспільство чекає тривалий період змін та невизначеності. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень