Шоколадний торт «Мілка» (РЕЦЕПТ)
Здивуйте своїх близьких
Ця солодка смакота просто тане в роті!
Інгредієнти:
Для бісквіта:
4 - яйця;
4 - столові ложки цукру;
4 - столові ложки з гіркою борошна;
1- чайна ложка порошку для випічки;
3 - столові ложки какао;
4 - столові ложки гарячої води;
Для крему:
670 мл - молока;
70 г - картопляного крохмалю;
2,5 - столові ложки цукру;
70 г - білого шоколаду;
170 г - вершкового масла (кімнатної температури);
100 г - цукрової пудри;
Шоколадна помадка:
140 г - молочного шоколаду (краще використовувати половину молочного та половину чорного шоколаду);
3 ст. л. - молока;
2,5 ст. л. - цукру;
100 г - вершкового масла.
Збити яйця з цукром до пухкої маси. Змішати борошно з розпушувачем і какао, поступово просіяти до яєць, злегка помішуючи ложкою. В кінці додати воду і знову перемішати. Розділити тісто на дві рівні частини і перекласти в роз’ємні форми діаметром 20 см, застелені пергаментним папером.
Випікати близько 15 хвилин при температурі 180° градусів.
Після випічки бісквіт залишити у формі приблизно на 10 хвилин, після чого за допомогою ножа відокремити від країв форми, дістати і зняти пергаментний папір, дати повністю охолонути.
Змішати 100 мл молока з цукром і крохмалем. Іншу частину молока (570 мл) помістити в каструлю, додати розламаний білий шоколад і поставити на вогонь, часто помішуючи. Потім зменшити вогонь, влити суміш з крохмелем, постійно помішуючи. Нагрівати, поки маса не загусне. Зняти з вогню і остудити. Збити вершкове масло з цукром, поступово додати пудинг і збивати до отримання однорідного крему.
З’єднати всі інгредієнти для помадки і помістити миску на водяну баню, розтопити, ретельно перемішуючи. Остудити.
Помістити один бісквіт назад в роз’ємну форму і нанести половину крему, після чого охолодити в холодильнику, щоб крем злегка застиг, потім залити половиною шоколадної глазурі.
Далі накрити другим бісквітом, намазати рештою крему і знову залити шоколадною помадкою (якщо занадто густа, розтопити в гарячій воді.
Готовий торт охолодити протягом принаймні кількох годин.
Нарізати ножем, змоченим у гарячій воді.
Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ