Саморобна техніка шляховиків зекономила бюджету Рівного сотні тисяч гривень (ВІДЕО)

Її вже використовують на дорогах

Рівненське ШЕУ засипає ями на дорогах технікою власного виробництва. Тут кажуть – зекономили міському бюджету сотні тисяч гривень. Адже обладнання для переробки використаного асфальтобетону коштує 350 тисяч гривень. Рівненські ж  шляховики зробили власний пристрій.

Витратили вони на нього 20 тисяч та вже сьогодні запустили в експлуатацію. Саморобна техніка засипатиме ями на дорогах, доки через погоду не можна повністю залатати діри в асфальті, розповідає начальник міського ШЕУ Віктор Климук:

Це пересувний змішувач, який може використовувати як асфальтобетон, що вже був у використанні, так і виготовляти нову суміш щебеню відсіву бітуму. Все це змонтоване на причіп, який базується на тракторі ТЗ-80, працює від гідравлічної системи трактора. Обладнання дає можливість в такі погодні умови, як зараз, засипати великі ями на дорогах, доки не працюють асфальтобетонні заводи.  

Обладнання виготовили із підручних матеріалів. Замовляли лише гідравлічний двигун та ще деякі деталі. Сьогодні вдень кустарний змішувач щебеню працював на вулиці Гагаріна. Там дорожнє покриття після зими постраждало найбільше. Свідком проведення цих робіт став член організації Дорожний контроль, який підійшов до шляховиків, щоб запитати, чому ті кладуть асфальт в таку мокру погоду. Знімав він це на відео. В кадр потрапив і новий пристрій ШЕУ.

 

І хоча потужність саморобного обладнання приблизно вдвічі менша, ніж в заводських аналогів – для засипання великих ям воно цілком придатне, запевняє начальник ШЕУ. Доки асфальто-бетонні заводи не запрацюють, це єдиний вихід вберегти автівки водіїв від пошкоджень та аварій.  

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень