Шлагбауми у Рівному заважають спецслужбам. То звідки їх можуть прибрати?

Йдеться про 19 об'єктів, а от скільки загалом в місті подібних «перешкод» відповідальні за це чиновники не знають 

Законність встановлення майже двох десятків шлагбаумів, металевих та бетонних перешкод у Рівному просять перевірити рятувальники. Йдеться про об'єкти, які заважають спецтехніці доїхати до місця виклику. У міському департаменті інфраструктури, у відповідь на запит Радіо Трек, надали перелік таких об'єктів - нижче:

Перелік об'єктів, які просили перевірити рятувальники. Фрагмент відповіді департаменту інфраструктури Рівнеради на запит Радіо Трек.
Перелік об'єктів, які просили перевірити рятувальники. Фрагмент відповіді департаменту інфраструктури Рівнеради на запит Радіо Трек.

А от чи тривають ще перевірки - не повідомляється.  

У відповіді на запит РТ також йдеться про те, що для встановлення шлагбауму необхідні відповідні дозволи. Питання розташування таких об'єктів вивчає координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху при Рівнераді. Якщо її члени дозволяють встановлення шлагбаума, то лише за наявності рекомендацій екстрених служб. 

- Встановлення шлагбауму відповідно до звернення громадян розглядається на засіданнях координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху за результатами обговорення приймається  рішення щодо доцільності їх встановлення.

 

Членами координаційної ради приймалися рішення рекомендувати запитувачам на встановлення пристроїв надавати для розгляду погодження власників територій об'єктів та ескізний проєкт (схему ОДР), погоджений з відповідними екстреними службами.

 

В разі виявлення порушника Правил благоустрою м. Рівне складаються протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Вставлення шлагбаумів та інших пристроїв, які обмежують доступ до території, регламентується ЗУ «Про благоустрій населених пунктів», а також Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень ДБН 360-92, - йдеться у відповіді департаменту інфраструктури на інформаційний запит Радіо Трек. 

При цьому департамент інфраструктури та благоустрою Рівнеради  

не веде переліку вже встановлених шлагбаумів та локацій.

З перевірених джерел стало відомо, що такого переліку не веде жодна з інстанцій у місті.

Шлагбауми мали б внести до нової схеми організації дорожнього руху. 

До слова, в обласному управлінні надзвичайних ситуацій повідомили, що цього року інцидентів пов'язаних зі шлагбаумами не було.

А перевірка вищеозначених 19 об'єктів - це превентивний захід.

 

Тобто рятувальники могли дістатись до місця призначення.

 

Єдине, що їм заважало - хаотично припарковані авто у деяких дворах на Північному. 


Щодо патрульної поліції, то цього року інспектори не штрафували громадян за порушення правил благоустрою -

тобто за самовільне встановлення шлагбаумів чи інших подібних об'єктів. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень