Школярів оцінять на знання математики та креативність за міжнародною шкалою

Вперше в комп’ютерному форматі

У 2022 році Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022

PISA надає можливість оцінити компетентності 15-річних учнів.

Проведення дослідження заплановане на квітень-травень наступного року.

В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначають що провідною галуззю циклу PISA-2022 стане математика, а додатковою інноваційною галуззю – креативне мислення.

Для України цей цикл буде особливим ще й з огляду на те, що ми вперше проведемо масштабне порівняльне дослідження в комп’ютерному форматі. До вибірки увійдуть ті заклади освіти, які вибере міжнародна агенція Westat.

Ця установа ґарантує, що вони будуть «маленькою моделлю» закладів освіти нашої держави.

Результати дослідження презентуватимемо світовій спільноті в грудні 2023 року, – зазначають в УЦОЯО, коментуючи участь України в основному етапі дослідження.

Як відомо, міжнародне дослідження PISA дає можливість оцінити компетентності 15-річних учнів/студентів, які закінчують навчання в основній школі, із читання, математики та природничо-наукових дисциплін.

Зазначені компетентності прямо не пов’язані з оволодінням шкільною програмою.

Для довідки: у 2016 році Україна вперше долучилася до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA. Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу. Крім того, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень