Школи, дитсадки, стадіони та дороги. На Рівненщині починається «Велике будівництво»

З 1 березня починається реалізація проєкту

У Рівному презентували проєкт «Велике будівництво».

Так, керівництво області запланувало у 2020 році будівництво та реконструкцію шкіл, стадіонів, дитсадків, приймальних відділень лікарень, а також доріг місцевого значення та мостів.

Зазначимо, що інша назва проєкту 5+5+5, оскільки будуватимуть та реконструюватимуть 5 шкіл, 5 дитсадків і 5 стадіонів в області. «Велике будівництво» - це загальноукраїнський проєкт, в рамках якого на Рівненщині планують витратити пів мільярда гривень, розповідає заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська:

Кабінет Міністрів України затвердив перелік обласних проєктів на загальну суму 533 млн грн, з яких у 2020 році на будівництво планують спрямувати 210 млн грн. Залучатимуть кошти із державного, обласного, районного та місцевого бюджетів.

Зазначається, що всі школи мають відкрити вже до вересня. Планується створити 2,5 тисячі нових місць для школярів. З нуля будуватимуть Озерецьку школу, що у Володимирецькому районі. Реконструюють Дубровицький НВК, Малівську школу Демидівського району, Корнинський та Жобринський заклади Рівненського району.

Планується майже 500 місць для дошкільнят. Будівництво дитячого садочка буде в Березному, а реконструкція – в селах Горбаків Гощанського, Новоукраїнка Млинівського, Переброди Дубровицького районів та у смт Клесів, що на Сарненщині.

Стадіони розраховані на понад 2,5 тисячі глядацьких місць. Йдеться про будівництво спорткомплексу в Сарнах на 760 місць, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці на 369 місць та культурно-спортивного закладу в селі Бродниця Зарічненського району на 150 місць.

 

Окрім цього, планується реконструкція басейну в Дубно  та стадіону «Колос» в Костополі на 1330 місць. Загальна вартість п’яти об’єктів становить 160 млн грн.

Заплановані ремонти приймальних відділень у 7 лікарнях. Як каже Людмила Шатковська, завдання проєкту – привести всі приймальні відділення до одного стандартного зовнішнього вигляду та забезпечити медичним обладнанням. Йдеться про

Обласна клінічну лікарню, міські лікарні у Рівному та Дубні, Сарненську, Березнівську, Володимирецьку та Рокитнівську центральні районні лікарні.

Місцевих доріг відремонтують на 73 кілометри. Фінансуватимуть роботи з дорожнього фонду.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень