Школи у Білорусії замінували. Повідомлення про вибухівку отримали 270 закладів

Наразі правоохоронці шукають причетних

ФОТО - Белорусские новости

У Білорусі понад 270 закладів освіти та державних установ отримали 31 травня повідомлення про мінування. Про це на Телеграм-каналі поінформувала прессекретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова.

- Сьогодні на електронні скриньки держустанов (переважно закладів освіти) невідомі масово розіслали повідомлення про небезпеку. Відповідні листи отримали 118 мінських шкіл, а також заклади освіти Брестської, Гродненської, Могильовської, Гомельської і Мінської областей.

 

Всього встановлено більш як 270 адресатів, – йдеться у повідомленні.


Усі заклади які отримали таке попередження були перевірені правоохоронцями, а інформація про мінування не підтвердилася. Наразі у Білорусії шукають причетних до погроз осіб.

У МВС Білорусі нагадали, що за свідомо неправдиве повідомлення про небезпеку загрожує позбавлення волі строком до 7 років.

Раніше один з читачів надіслав до редакції TUT.by скріншот повідомлення про мінування, яке надійшло на електронну адресу школи.

Автор послання називав себе «спільником Протасевича» і просив у разі вибуху обвинувачувати блогера і не обвинувачувати міліцію.

МВС зазначає, що віялова розсилка подібних повідомлень - почерк так званих сватерів. Так називають геймерів, які розважаються тим, що направляють екстрені служби на оманливі виклики, причому роблять це з акаунтів суперників по мережевій грі.

 

Правоохоронці кажуть, що найчастіше мінувальниками виявляються підлітки.

Матеріали Главком 

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень