Шкільний вчитель переміг на президентських виборах у Перу (ФОТО)

Він – соціаліст, лідер партії «Вільне Перу»

Педро Кастільо та його суперниця Кейко Фухіморі: розрив між ними -- мінімальний

Після підрахунку всіх голосів на президентських виборах у Перу кандидат від соціалістів Педро Кастільо з невеликим відривом випередив свою консервативну суперницю Кейко Фухіморі.

Про це повідомляє Reuters

Фухіморі отримала – 49,875% голосів, а  Кастільо – 50,125%.

Кандидат у президенти Перу Педро Кастільйо прибуває на прес-конференцію в Лімі, Перу, 15 червня 2021 р. REUTERS / Себастьян Кастанеда

Останній тур президентських виборів у Перу відбувся ще 6 червня, але Фухіморі не погоджувалася з результатами й спробувала влаштувати юридичну тяганину.

Вона стверджувала, що прихильники Кастільо вкрали в неї голоси в сільській місцевості.

Водночас, міжнародні спостерігачі заявили, що немає ніяких доказів фальсифікації і що вибори були чесні.

"Демократія -- так! Комунізм -- ні!", -- гасло за спиною Фухіморі, яка звертається до прихильників в Лімі, Перу, 15 червня 2021 р. REUTERS / Себастьян Кастанеда

Як повідомлялося, Кастільо – член лівої партії «Вільне Перу».

Він учитель початкової школи й політичний новачок, але отримав значну підтримку широких мас завдяки обіцянкам переписати конституцію й перерозподілити гірничодобувні багатства Перу на користь людей.

Педро Кастільо народився 19 жовтня 1969 року в невеликому місті Пунья, в регіоні Кахамарка — одного з найбідніших регіонів Перу.

 

Він був третім з дев'яти дітей в сім'ї неписьменних селян.

Прихильники кандидата в президенти Перу Педро Кастільйо збираються біля штаб-квартири партії «Вільне Перу» в Лімі, Перу, 15 червня 2021 року.

Закінчивши початкову і середню школу, Кастільо вступив до Вищого педагогічний інститут імені Октавіо Матти Контрераса, де отримав ступінь бакалавра освіти. Пізніше отримав ступінь магістра з педагогічної психології в Університеті Сесара Вальєхо.

З 1995 року працював учителем початкових класів у школі № 10465 міста Пунья. Паралельно з учительською діяльністю активно займався профспілковою роботою, ставши лідером Єдиної профспілки працівників освіти Перу.

З 1980-х років Кастільо служив у місцевому загоні «Ронда Кампесинас]» (своєрідні патрулі, створені перуанськими селянами для захисту від бойовиків «Сендеро Луміносо»). За час служби заслужив репутацію чесної і чуйної людини, а також незаперечний авторитет серед земляків.

Прихильники кандидата в президенти Перу Кейко Фухіморі беруть участь в Лімі, Перу, 15 червня 2021 р. REUTERS / Себастьян Кастанеда

За словами товариша по службі і колишнього учня Кастільо Нільвера Еррери, він

«Завжди намагався допомогти людям… якщо нам потрібно було побудувати дорогу — він був з нами, якщо нам потрібно було виконати якесь завдання або доручення — він був з нами, якщо нам доводилося допомагати хворій людині, у якої не було грошей — він був з нами».

Прихильники кандидата в президенти Перу Педро Кастільйо збираються біля штаб-квартири партії "Вільне Перу" в Лімі, Перу, 15 червня 2021 р. REUTERS / Анджела Понсе

Головна теза виборчої кампанії Кастільо в області внутрішньої політики — обрання Установчих зборів для написання нової конституції.

Діюча конституція, успадкована від режиму Альберто Фухіморі, на думку кандидата від «Вільного Перу» «служить для захисту корупції на макрорівні».

 

При цьому він підкреслив, що в процесі конституційної реформи буде поважати верховенство права і винесе питання про обрання Установчих зборів на референдум.

Кейко Фухіморі є дочкою колишнього президента Перу, який, зрештою, був засуджений на 25 років ув'язнення


Інша реформа, запропонована Кастільо — створення проурядових воєнізованих організацій, аналогічних «Ронда Кампесінас» для боротьби з тероризмом, а також активне навчання молоді основам військової справи.

Він закликав також Перу вийти з Американської конвенції про права людини і відновити в країні смертну кару, а також встановити більш сувору цензуру ЗМІ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень