Шість областей – у складній ситуації: Енергетики попереджають про цілодобові відключення електроенергії

Поки про нашу область не йдеться

Через величезний дефіцит генерації, який виник в Україні після останнього ракетного обстрілу, енергетики знову змушені вдаватися не лише до планових, а й до аварійних відключень електроенергії.

Ці відключення будуть цілодобовими – без перерви на нічний час.

 

У різних регіонах країни ситуація з енергопостачанням є різною.

Про те, де вже застосовуються аварійні відключення, і яка очікується ситуація у найближчій перспективі, розповіли в компанії Укренерго.

Усім регіонам було доведено ліміти споживання електроенергії. Якби споживачі використовували енергію економно, то енергетикам не довелось би вдаватися до позапланових відключень.

 

Проте, як тільки у будинку з'являється світло, люди намагаються увімкнути одразу всі побутові прилади. Це і призводить до різкого сплеску енергоспоживання, особливо в ранкові та вечірні години.

 

Тому енергетики змушені вдаватися до позапланових відключень. Причому відключатимуть світло цілодобово – вночі також, попередив українців в ефірі телемарафону виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.


Особливо напружена ситуація з енергопостачанням склалася в таких регіонах:

  • Харківській;
  • Донецькій;
  • Дніпропетровській;
  • Київській;
  • Запорізькій;
  • Кіровоградській областях.

Окрім наслідків ракетних атак, свій несприятливий внесок зробила ще й погода. У багатьох регіонах України обледеніли дроти, і до того ж розігрався сильний вітер. Під потужними поривами вітру обважнілі дроти почали рватися, що також призвело до аварій в електромережі.

Відключення електроенергії не припиняться із закінченням опалювального сезону, зауважують енергетики.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень