«Щоб не скучно було»: батьки обговорюють тривалість, завдання та неможливість перездати шкільну контрольну

Йдеться про 6 клас

Фото ілюстративне

У батьківській групі у Facebook виникла дискусія, ініціаторка якої запитала, чи нормально, що у 6 класі учням дають 10-15 хвилин на вирішення контрольної або самостійної роботи з кількістю 10-12 завдань.

Вона зауважила, що її дитина хвилюється, через що не встигає і отримує низькі оцінки без права перездачі.

Дехто з батьків підтримав жінку, зазначивши, що їхні діти так само не можуть за такий проміжок часу виконати завдання. Інші ж запевняли, що завдання типові для такого віку.

Також деякі батьки радили мамі побільше розв’язувати з дитиною подібні завдання аби та «набила руку».

Irina Seleznyova

Ми подібні приклади, в молодшій школі, вчилися виконувати на швидкість. Там базова табличка множення і розкинути вліво-право. Виконати їх реально, але треба практика. Просто треба набивати руку.

 

Тетяна Обухова

Це ж базова арифметика, не задачі, нічого не треба думати, просто в лоба порахувати.

 

Светлана Терещенко

Вивчіть табличку множення з дитиною і елементарні правила рахування. Завдання суто на це і буде вам щастя. Ми з дітьми цю табличку кожен раз як в машині їдемо проганяємо, як гру, щоб не скучно в дорозі було.

 

 

Також були коментарі й від учителів:

Олена Смірнова

Напишу як вчитель математики, якщо всі завдання такої складності то 15 хвилин для нормотипової дитини має бути достатньо на 10 завдань.

Але мене вибішує в таких завданнях інше - невже не можна нормально записати приклад? Такий запис сповільнює розуміння, особливо звичайний дріб через косу риску!

А ще мене як вчителя бісить те, що наші вчителі (не всі, але більшість) не дозволяють дитині виправити потім оцінку. Оце совкове : контрольна і самостійна пишеться лише раз… Чому лише раз? Чому ми дорослі можемо декілька разів передавати іспити на водійські права, наприклад, можемо дозволяти собі не навчитись з першого разу виконувати якусь роботу, а дітям ми цього не дозволяємо?

Я дозволяю своїм учням переписувати роботи.



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень