Що у тренді в 2020 році: ялинки чи сосни?

Відповідь знають в облуправлінні лісового господарства Рівненщини

Фото ілюстративне - з мережі

У лісгоспах Рівненщини триває передноворічна кампанія.

На сьогодні лісові господарства області реалізували вже понад 9 000 святкових дерев на загальну суму близько 650 тис. грн.

Найбільший попит мають хвойні з Березнівського, Соснівського та Зарічненського лісгоспів, повідомляють у пресслужбі облуправління лісового та мисливського господарства.

Маленькі сосни. Фото з мережі

Зазвичай у лісгоспах затоварюються гуртові покупці, в тому числі й немісцеві. У нас склалася багаторічна тенденція, що вони віддають перевагу здебільшого соснам.

 

Найбільше купують дерева висотою до 2 м, які можна поставити у квартирі чи будинку, - розповіла Радіо ТРЕК речниця управління Світлана Горошко.

Продають у лісгоспах і ялинки в горщиках. Коштують вони трохи більше, ніж звичайні зрубані дерева

Щодо вищих новорічних красунь, то цьогоріч особливим попитом вони не користуються. Переважно їх купують для різних комунальних (і не тільки) закладів, однак через карантин більшість з них традиційні святкування цього разу скасували.

Нині працівники державної охорони посилено контролюють усі хвойні насадження області, аби вберегти новорічні дерева від незаконного зрубування.

Нагадаємо, що як і в попередні роки, всі новорічні ялинки та сосни, вирощені державними лісогосподарськими підприємствами, мають спеціальне маркування зі штрих-кодом. Це дозволяє перевірити легальність походження дерева.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень