Що та скільки давати за колядки. Думки рівнян

Гроші VS Cолодощі

Нагорода за прославляння Ісуса Христа – ось чому дітям дають гроші чи смаколики за колядки. У спільноті «Вилка Мікс Рівне» у фейсбук користувачі поспілкувалися на тему винагород за колядки під відповідним постом.

Одразу скажемо – це дослідження не претендує на серйозність. Ми лише хочемо розповісти у журналістському стилі про те, як реагують на цю традицію різні люди.

Отож під дописом станом на 12:00 було понад 120 коментарів. Частина з них – це гілки дискусій.

Утім, є й достатньо коментарів, де учасники спільноти виказали свою думку щодо винагороди за колядку. Отож:

50 копійок готовий дати один коментатор.

Гривню і мандаринку – також один.

У 3-х коментарях йшлося про 5 грн.

Більшість (8) коментаторів зійшлися на цифрі – 10 грн.

15-20 грн – 5 коментарів.

Якщо гарне виконання колядки, то можна і до 50 грн дати - 6 коментарів.

Пригостити смаколиками готові 6 коментаторів.

Стільки  ж висловили думку, що насамперед важливий дух Різдва і те, що діти прославляють Ісуса Христа. Головне, аби діти співали від щирого серця.

Можете почитати частину коментарів, які ми винесли у публікацію:

Едуард: Традиційно, як наші діди-прадіди, то 50 копійок, а не традиційно - 50 грн і пляшка!

Віотетт: По 50 - то багато, не тра розбещувати молодь, десятку і досвідос.

Тетяна: 5-10 грн чужим, 20-50 своїм)))) Так минулого року давали. Плюс ще цукерки-мандаринки своїм)))

Мирослава: Залежить від, власне, виконання - погодьтеся, часом приходять і колядують "для годиться" (як на роботу прийшли), а часом аж мурашки по шкірі від співу.

Юрій: На мою скромну думку, я б обмежився цукерками... або від 20 до 50 грн.

Віталій: Винагорода? За що? Колядувати потрібно душею і серцем, а не за винагороду! Радіти і прославляти Христове народження, за те що за всіх нас грішних і не грішних муки приймав він страшенні! І тут парадокс, ніякої винагороди він за такі знущання і муки не просив! Якось так!

Олена: Я зазвичай була щедрою до колядників, особливо якщо цікаве і гарне виконання, але в цьому році вирішила давати солодощі. Чому? В минулому році діти використовували гроші на купівлю петард, не вважаю за потрібне це спонсорувати, зважаючи на ситуацію в Україні. Мовчу вже про тварин, всі ветклініки переповнені.

Руслана: Якщо давати гроші, то не менше як буханець хліба коштує так завжди було а то і більше дивлячись як колядують.

Анастасія: Я думаю 5-10 грн на людину і звісно якість співу та підготовленості колядників, бувало давала 100 чужим, але компанія, колядка гарна та переодягнені, видно, що готувались, це приємно.
Тим більше, вони підтримують традицію, жаль, що у нас на районі більше 2-3 разів не приходять ((((

Ирина М.: Вот так продается Божья любовь! 10- 20 грн!!!

Ирина К.: Нічого не дам, навіть не відкрию)) дуже не люблю цього, практично 99% ходять аби грошей просто назбирати. А ми колись як ходили були щасливі солодощам. Памятаю, як бабуся одна дала по пиріжку щойно спеченому, то щастю не було меж. А зараз глянуть скоса, то ще й вийдуть та об@сруть, бо грошей не дали.

Ліза: Коли ходять по хатах здорові лоби по 16—17 років, то і взагалі не пускаю. А діти часто саме «по гроші» і ходять, батьки не розказують для чого ті колядки. Малявкам на компанію з трьох людей можу 30-50грн дати. Якщо вони прийшли не «бекати».

Загалом люди поділяють думку, що важливо, як саме колядник заспіває. Гарний спів, сумлінна підготовка колядників, щирість емоцій дарують справжній різдвяний настрій, тож і дарунків колядникам хочеться дати більше. Головне, аби коляда та подяка за неї були від щирого серця.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень