Що робити рівнянам, які у день виборів будуть у відпустці

21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України

Рівняни, які уже спланували свої відпустки, або можливо з інших причин 21 липня 2019 року перебуватимуть не за місцем реєстрації, для участі у голосуванні повинні пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування.

Для цього потрібно зробити наступне:

  • До 15 липня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Рівненської міської ради (м.Рівне, вул.Поштова, 2, каб.9, тел.:64-00-89, 63-45-45, 63-39-61) за місцем реєстрації або місцем фактичного перебування в день виборів.
  • Пред'явити документ, який підтверджує громадянство України.
  • Подати заяву про тимчасову зміну місця голосування та документи, які підтверджують необхідність такої зміни (наприклад, довідку з місця навчання або роботи; посвідчення про відрядження; проїзні документи; договір оренди житла; довідку внутрішньо переміщеної особи або будь-який інший документ).


ВАЖЛИВО! Мешканцям тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, окремих районів Донецької або Луганської областей підтверджувальні документи не потрібні.
 

Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.
 

Оскільки списки виборців виготовляються на основі даних Державного реєстру виборців, усі охочі можуть перевірити своє включення та правильність внесення персональних даних вже зараз.


Для цього необхідно особисто звернутись з паспортом у відділ ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Рівненської міської ради (м.Рівне, вул.Поштова, 2, каб.9, тел.:64-00-89, 63-45-45, 63-39-61) або скористатися онлайн-сервісом «Особистий кабінет виборця» на веб-сторінці Державний реєстр виборців.

Виборець, включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, має можливість отримати виборчий бюлетень за умови пред'явлення одного з таких документів:

 

  •  паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки,
  • військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби),
  • тимчасове посвідчення громадянина України.


Для отримання виборчого бюлетеня інші документи, крім зазначених вище (довідка про реєстрацію місця проживання; витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання; посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця), пред’являти не потрібно.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень