Що приваблює мешканців Рівненщини у партії Гройсмана «Українська стратегія»?

Результати нещодавніх президентських виборів ще раз засвідчили величезний запит українського суспільства щодо змін. Зокрема українці хочуть і зміни парламентської системи. До перезавантаження Верховної Ради вже давно закликає Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Про це він особливо наголошував й одразу після президентських виборів.

МАЄМО БУТИ ШВИДКИМИ І ЯКІСНИМИ

Звісно, упродовж восьмого скликання народні депутати ухвалили багато важливих рішень. Однак, низька ефективність роботи нардепів досі є головним гальмом змін у нашій країні. З 35 законопроектів, визначених урядом як пріоритетні для розвитку економіки за рік були прийняті лише одиниці

Наприклад, багато реформ нинішнього складу Кабінету міністрів, а також попереднього не знаходили підтримки залу Верховної ради. Або впроваджувалися надто повільно – як, приміром, законопроект №6232 про зміни у судовій системі країни, який президент подав зі статусом «невідкладний» і який парламентарі розглядали упродовж 7 (!) місяців! А від цього законопроекту залежала швидкість реалізації пенсійної реформи.

 - Тепер постало питання – а що далі? Ми маємо змінити систему ухвалення рішень. Ми маємо бути швидкими, мобільними й максимально якісними. Не можна витрачати роки на один закон. Порядок денний, який ми маємо визначити на перспективу, має бути реалістичним, сильним і здатним пришвидшити процеси, які відбуваються в державі, – заявив Володимир Гройсман під час нещодавнього виступу у Верховній Раді.

НЕДОТОРКАНІСТЬ РОЗ’ЇДАЄ ДЕПУТАТІВ І ЧИНОВНИКІВ

На думку Прем’єр-міністра має відбутися системне перезавантаження парламенту. Вибори мають відбуватися за новим виборчим законодавством. Також треба реформувати процедури роботи самої Ради, скасувавши депутатську недоторканість для наступної каденції. Тоді якісно нові люди, від партій Люди важливі, Голос та багатьох інших сил зможуть оздоровити українську політику й прийти працювати у злагоджений ефективний механізм, який для них приготує нинішнє скликання Верховної Ради.

 - Я вважаю, що недоторканість українського парламенту та інших чиновників – вона їх роз’їдає зсередини, вона дозволяє розширювати рамки й порушувати закон за який все одно доведеться відповідати. Тож давайте зараз приймемо рішення і знімемо недоторканість. Я глибоко переконаний у тому що це правильно, чесно і достойно, – зауважує Прем’єр-міністр.

ПРОТИСТОЯННЯ ЗАШКОДИЛО УКРАЇНІ

На жаль, вибори відбудуться за старою системою. Допомогло зберегти неефективну виборчу систему протистояння президента та парламенту. Новий президент не пішов шляхом співпраці з чинною Радою, одразу після інавгурації розпустив парламент. У відповідь парламентарі залишили стару виборчу систему. Таким чином якісно нових людей до Верховної Ради потрапить не багато. А ті нові обличчя, котрі одержать мандат, будуть змушені працювати усю каденцію за старими законами. Справжньої зміни системи і нової якості політики ми не здобудемо.

Також Зеленський зажадав і відставки усіх міністрів. Політичні експерти переконані, що звинувачення усіх міністрів у неробстві є неправильним. Адже є відомства, що упродовж трьох років демонстрували результати, зокрема й хороші досягнення – отож не заслуговують на таке ставлення президента. Не заслужив такої оцінки і Гройсман.

Натомість Прем’єр одразу подав заяву про відставку й надав шанс Зеленському зайнятися формуванням нового уряду. І закликав зробити його це якнайшвидше: стримування тарифів, боротьба з монополістом-«Нафтогазом», важкі перемовини з МВФ і недопущення дефолту – усе це лягає на президента.

 - Після 21 квітня ...у нас з'явилося унікальне вікно можливостей ...Змінити виборчу частину і відкрити списки ...Закріпити нашу реформу децентралізації. Серйозний пакет законів по європейській інтеграції ...Економіка — пакет з майже 30 законів в українському парламенті. Я впевнений, що під це можна знайти більшість у Верховній Раді […] Я запропонував: давайте ми ...проведемо п'ять днів у парламенті, не виходячи – немає проблем. Отримаємо всі рішення, президент їх підпише. І у нас буде чіткий курс. Далі всі йдуть на вибори за новою системою, кому люди дали мандат – працюють […]Замість цього президент вийшов на трибуну і сказав, що треба розпустити Верховну Раду. Це дуже популярно. І закликав уряд подати у відставку. Я прийняв для себе рішення, що подам у відставку ... Президент хоче отримати повноту влади в країні та взяти на себе відповідальність за виклики в недалекому і далекому майбутньому. Я це сприймаю, – пояснив свою позицію Гройсман.

ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ ТА ПРОДОВЖЕННЯ РЕФОРМ

Варто зауважити, що нинішній склад Кабміну повноцінно працюватиме до призначення наступного. Уряд працюватиме в антикризовому режимі.

До всього Гройсман розпочав активну підготовку до виборів. Нещодавно стало відомо, що піде у парламент окремо, без об'єднання з іншими кандидатами.

Прем’єр-міністр очолить нову партію «Українська стратегія» й поведе до Верховної Ради молодих, але водночас досвідчених людей, які знають що треба зробити для успіху України.

До парламенту вони йдуть щоб змінити систему, яка стримувала стрімке реформування держави бюрократичними застарілими парламентськими процедурами. Також побудувати сильну економіку, ефективне державне управління. А ще для захисту соціальних верств, які за останні три роки отримали значне поліпшення умов життя. Треба зберегти ці умови для лікарів первинної ланки медицини, вчителі, військовослужбовці, пенсіонерів, отримувачів монетизованих субсидій тощо.

Бажання команди «Української стратегії» довести до кінця започатковані реформи приваблює рівненського експерта з питань соціального захисту населення Олега Андрощука.

- Децентралізація – ця реформа, підтримана Урядом Гройсмана хороша тим, що люди відчули, коли кошти пішли на місця й ними стало простіше розпоряджатися. Але реформа не завершена. Маємо ресурси, та часто не знаємо, як їх правильніше використати і куди рухатись. Проте, це одна з основних реформ в Україні, яка повинна успішно завершитись. Тому я підтримую політичну силу «Українська стратегія», бо вважаю, що у Верховній Раді повинні бути ті політики, які не просто пропонують реформи, але й знають, як їх впроваджувати, – зауважує Андрощук.

До речі, рейтинг партії Гройсмана почав стрімко зростати після заяв про свою участь у виборах. Високі стартові рейтинги з’явились тоді, коли Прем’єр іще не говорив про окремий похід його політсили до парламенту. Згідно з результатами дослідження інституту «Основа» за партію «Українська стратегія» готові голосувати 2,9% серед тих, хто визначився. Стрімкий ріст за короткий час засвідчує що партія Гройсмана легко проходить через майже два місяці до парламенту. Думаємо, що відсотки збільшаться після представлення першої десятки партії.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень