Що взувати, щоб не ковзати на льоду: поради на зиму

Найкращим варіантом буде підошва з гуми

На календарі – середина грудня, а це означає, що зима повністю вступила у свої права. Тому багато хто з нас уже встиг зіткнутися з типовими проблемами.

Через дощі та снігопади взуття часто промокає, а також покривається плямами та розводами. Ще одна неприємність – слизька підошва, яка може спричинити падіння в ожеледицю. 

Від якого взуття слід відмовитись у зимовий період?

Категорично не підходить для зими пластикова або шкіряна підошва. Вона точно ковзатиме. Але якщо у вас у гардеробі вже є пара з такою підошвою, можна віднести її майстру, який поставить на неї спеціальні протектори.

Підошва з якого матеріалу найкраще підійде для зими?

Найліпшим варіантом буде підошва з гуми, поліуретану або термополіуретану. Мало того, вона має бути еластичною та гнучкою. Ще один варіант – шорсткий на дотик матеріал або підошва «манка». Вони забезпечать зчеплення, тому на льоду ви не впадете.

Щоб не впасти взимку, при покупці звертаємо увагу також на протектор. Чим більше виражений малюнок, тим краще. Візерунок повинен бути направлений в різні сторони. Перехресні ромби та лінії захистять від падіння краще, ніж прямі паралельні лінії.

Що робити, щоб не впасти на льоду взимку?

Якщо підошва вашого взуття виявилася слизькою, можна врятувати ситуацію за допомогою підручних засобів. Наприклад, наклеїти на неї пластир на тканинній основі, повсть або наждачний папір. Однак такі накладки будуть недовговічними, а пластир може відклеїтися в найбільш невідповідний момент.

Ще один спосіб – знежирити слизьку підошву, потім нанести тонким шаром клей «Момент» і, поки він не засох, зверху посипати піском. Підошва стане менш слизькою приблизно на 3-4 тижні.

За бажанням, додатково можна придбати спеціальні накладки з шипами, які одягаються на підошву.

Джерело: Апостроф

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень