Що садили 31 травня, щоб гроші водилися: народні прикмети

31 травня - День Федота

Наші предки вважали цей день вдалим для посіву вівса і льону. У цей день молилися про покійних рідних, щоб вони знайшли спокій в Царстві небесному.

Дуб сьогодні вважається деревом сили. У день Федота наші предки приносили до дуба частування, щоб задобрити лісових духів, а ще проводили обряд на залучення багатства.

Щоб в родині гроші водилися, йшли подалі від будинку, садили молодий дубок і поливали його водою. Потім за деревцем доглядали, щоб воно росло, і разом з ним множилося добробут.

З дуба згодом почали будувати церкви. Але вважалося великим гріхом рубати дуб, а тому його валили, об'єднавшись всім селом, для того щоб розділити тягар гріха. 

Під дубом проводили і весільні церемонії. Так, молоді йшли до дуба, взявшись за руки, після чого мали три рази обійти дерево навколо, і після цього їх союз вважався священним. 

Що не можна робити 31 травня

Не можна 31 травня нікому давати ключі від будинку, інакше доведеться переїхати або поміняти місце роботи.

Наші предки вірили, що сьогодні не можна обертатися на оклик: 31 травня кликати може тільки нечисть. Почувши своє ім'я, не можна обертатися, а варто почекати, поки людина підійде до вас сама, інакше можна опинитися у владі темних сил.

Молодим дівчатам в цей день не рекомендується сидіти вдома. Вважали, що так можна позбутися перспективи вийти заміж. 31 травня обов'язково потрібно залишити житло.

Щоб не потрапити у фінансову прірву, не варто в цей день наздоганяти будь-який транспорт.  

Не можна 31 травня надягати старі речі. Вони символізували в цей день старі борги і забуті обіцянки, які доведеться виконувати і повертати.

Народні прикмети на 31 травня

Листя дуба повністю розпустилося - чекай доброго врожаю.

Зозуля 31 травня довго і без зупинки кує - прохолодні ранки закінчилися, і можна насолоджуватися теплими днями.

До вечора купчасті хмари не пройшли - прикмета до того, що погода зіпсується.

Під час заходу сонце стало блідим - буде дощ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень