Що робити й де треба ховатися під час обстрілів із різних систем озброєння, - пам’ятка

Покрокові інструкції

Служба безпеки України повідомила громадянам, що робити під час обстрілів з різного озброєння. Ці поради можуть врятувати ваше життя.

Під час артилерійських обстрілів системами залпового вогню

Такий обстріл можна помітити і зреагувати.

Вночі це яскравий спалах на обрії. А вдень – димні сліди ракет.

Ховайтеся в підвалі або в іншому заглибленому місці. Вибирайте місце у кутку між несучими стінами та недалеко від вікон та дверей для того, щоб миттєво покинути будинок у разі попадання снаряду. 

Під час артобстрілів

Під час артилерійського, мінометного обстрілів чи при авіанальотах не залишайтеся в під’їздах, під арками та на сходах. Також небезпечно ховатися у підвалах панельних будинків, біля авто, АЗС. Такі об’єкти неміцні, вас може завалити.

Якщо бомбардування застало вас на шляху – негайно лягайте на землю, де є хоча б невелике заглиблення. Захист можуть надати бетонні конструкції, канави, траншеї.

Під час обстрілу стрілецькою зброєю

Найкраще сховатися у ванній. Коли це неможливо – варто лягти, прикрившись речами, які можуть захистити вас від уламків скла і куль.

Якщо ви потрапили під стрілянину на відкритому місці – падайте на землю та накрийте голову руками. Ефективним буде будь-яким виступ, навіть тротуар, заглиблення в землі або канава. Укриттям також може стати бетонна сміттєва урна або сходинки ґанку.

Не намагайтеся сховатися за автомобілями або кіосками.

Де б ви не були – тіло повинне бути у максимально безпечному положенні. Згуртуйтеся, ляжте в позу ембріона. Ногами – в бік стрілянини. Прикрийте голову, відкрийте рот, щоб близький вибух не пошкодив барабанні перетинки. Чекайте, поки стрілянина не вщухне.

Зберігаємо спокій. Дотримуємось правил безпеки. Не піддаємось паніці.

Слава Україні!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень