Що потрібно з'їсти 7 вересня, щоб рік не хворіти: народні прикмети

7 вересня за новим церковним календарем згадують преподобномученика Макарія Канівського, а також відзначають передсвято Різдва Пресвятої Богородиці

Святому Макарію Канівському моляться про зміцнення віри, ухвалення вірного рішення, а також просять зцілення від хвороб, фізичних і духовних, миру і злагоди.

Увечері 7 вересня, напередодні великого свята у храмах проходять святкові служби. У молитвах до Богородиці звертаються з проханнями про заступництво, здоров'я, дівчата просять про красу.

До 7 вересня закінчували збирання цибулі, заготовляли запаси на зиму, а решту продавали. Наші предки вважали, що до цього дня цибулю нового врожаю їсти не можна, інакше вона посохне.

По виду і якості цибулин визначали, якою буде зима: «Якщо лушпиння на цибулині багато, то зима буде холодною».

У цей день обов'язково готували цибулеві страви. Вважали, що цього дня кожен повинен з'їсти щось із цибулею - скільки цибулі буде в тарілці, стільки здоров'я буде в людини увесь рік.

Під час епідемій в кімнатах розвішували зв’язки цибулі, нанизані на мотузку цибулини прив’язували на шию домашнім улюбленцем, щоб вони не заразилися.

 

Що не можна робити 7 вересня

Не можна 7 вересня дітям дарувати іграшки, а дівчаткам ляльки. Такий подарунок може привести в майбутньому до безпліддя, вважали наші предки.

Категорично не можна 7 вересня влаштовувати весілля і вінчатися. Сім'я розпадеться в короткий час, вірили наші пращури.

Не можна давати й брати гроші в борг 7 вересня. Гроші в цей день знаходять негативну енергію. Також у цей день ні в якому разі не можна позичати кому-небудь воду, хліб та сіль.

Народні прикмети на 7 вересня

  • Шишки на деревах закрилися – до дощу
  • Журавлі летять високо – до холодної осені
  • Багато лушпиння на цибулі – до суворої зими

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень