Що подарував та про яку українську пісню говорив посол Узбекистану з керівництвом Рівненщини

Його візит в область тривав із 24 по 25 червня

На Рівненщину приїхав з візитом посол Узбекистану Алішер Курманов.

Спершу він ознайомився з роботою деревообробного та текстильного виробництва в області.

В Узбеки - дефіцит деревини, а от Рівненщина натомість є другою в Україні областю за обсягами дерев та має розвинуту меблеву промисловість. Тож узбеки зацікавлені у співпраці з Рівненщиною, говорить Алішер Курманов:

Не ростуть у нас ліси, і не будуть рости. Тож ми все одно будемо імпортувати деревину, фанеру, ДСП. Раніше у нас був імпорт будівельного каміння з України.

 

Той цементуючий зв’язок, який у нас є, вона нікуди не поділася. У нас люди завжди їздили, святкували, одружувалися, знали на пам’ять пісні. У нас голова торгово-промислової палати на пам’ять знає «Червону руту» і це прекрасно.

Масштаби торгівлі з Україною перевищують торгові стосунки з Німеччиною, відзначив посол. Самі ж обсяги товарообігу виросли на 30% за останній рік.

Додав, що нині Україна є вагомим імпортером продуктів і перспективним IT-партером, має перспективи в туризмі та освіті.

Рівненщина, своєю чергою, може стати посередником між узбецькою стороною та Євросоюзом, говорить голова ОДА Віталій Коваль:

Для України цікаво отримувати продукцію з Узбекистану: сухофрукти, мигдаль, ягоди, перероблювати їх тут і по нульовій митній ставці експортувати далі в Європу. Фактично, ми можемо стати вікном в Європу для узбецьких виробників і відповідно цим підсилити Рівненську область.

Додамо, що після зустрічі сторони обмінялися подарунками. Голові обласнії адміністрації Віталію Ковалю Алішер Курманов подарував таріль із «древнім національним розписом», який нагадує послу на вишиванку.

А голові обласної ради Сергію Кондрачуку  дипломат вручив ножа. 

Зазначив, що він не для захисту чи для нападу, а для приготування правильного узбецького плову. 

Голова Рівненської торгово-промислової палати нагадав, що нещодавно українська делегація уже була в Узбекистані. Серед делегатів найбільше було представників Рівненщини.

Наступна ділова поїздка планується вже у вересні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень