Що не так з інформацією, у якій порівняли ціни на закупівлю продуктів для ЗСУ і ГУР?

У Мінобороні категорично проти

В оборонному відомстві наголошують, що оприлюднена інформація щодо порівняння цін на харчі для ЗСУ та окремої військової частини ГУР подається некоректно. Бо «порівнюються категорично не тотожні речі».

«Оскільки для порівняння взято звіти про закупівлю саме продуктів і саме для харчування окремої військової частини ГУР МОУ безпосередньо за місцем постійної дислокації у місті Київ» –  ідеться у заяві  Міноборони.

А ще «наголошують вчергове», що закуповують для харчового забезпечення ЗСУ «комплексну послугу з організації харчування за Каталогом продуктів, ціни на які вже враховують логістику, у тому числі переважно доставку у райони ведення бойових дій». 

«Послуга з організації харчування, по суті, це формат »їжа «ходить» за військовослужбовцем".

 

Ціна послуги з організації харчування одного військовослужбовця складає від 137,04 грн до 144,06 грн на добу", - вказується у повідомленні.

Крім того, Міноборони вказує, що «як правило» особовий склад ГУР під час виконання бойових завдань забезпечується харчуванням за тим самим принципом, як і всі військовослужбовці ЗСУ - завдяки укладеним Міноборони договорам щодо послуг з організації харчування. 

Крім того, у заяві наголошують, що Міністерство оборони продовжує пошук рішень щодо забезпечення прозорих процедур закупівель та ефективних моделей організації харчування Збройних сил України.

Відтак, відомство вже провело зустрічі з представниками великих торговельних мереж «КОЛО», «АТБ-Маркет», «ВАРУС», «АШАН», «СІЛЬПО» (Fozzy Group), щоб долучити їх до процесу організації й безперебійного забезпечення харчуванням військовослужбовців.

Міноборони наголошують, що окремо продукти для ЗСУ не закуповують:

 «Ціна у договорах враховує, зокрема: приймання, зберігання, переміщення, освіження запасів продовольства, видачу харчових продуктів, їх облік та інші заходи, згідно з заявками командирів військових частин у визначених місцях.

 

Ціни договорів, а також додатки до них були оприлюднені Міноборони ще два місяці тому - 28 лютого».

У відомстві закликали тих, хто бачить ознаки корупційних проявів у секторі оборони, повідомляти за телефоном: +38 044 271 39 86 або поштою: uzvk_mou@post.mil.gov.ua. 

Джерело: «Цензор НЕТ»       

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень