Що не можна викидати 6 вересня, щоб не притягнути в дім бідність: народні прикмети

Сьогодні за новим церковним календарем свято - Михайлове Диво

У це народне свято церква згадує чудеса, вчинені архангелом Михаїлом, главою Божого війська. Архангел Михаїл вважається покровителем Києва і зображений на гербі столиці.

Існує повір’я, що у кожної людини є свій Янгол-охоронець, який оберігає і охороняє від бід. На чолі всіх ангелів стоїть – Михайло. Тому день потрібно провести по всіх заповідях Божих, щоб не розгнівати Михайла.

Михайлове Диво – свято велике і серйозне. Цього дня не можна працювати за власним бажанням. Гріхом вважалося на Михайла сіяти, орати, рубати дрова, білити хату, будувати, копати, пекти хліб.

В українському календарі це день, коли відбуваються справжні дива та загадкові пригоди, а вся сім'я збирається за спільною молитвою до Архангела Михаїла.

Наші предки у цей день молилися архангелу Михаїлу про зцілення від недуг. Люди вірили, що йому під силу зцілити будь-яку хворобу.

Існувало повір'я, якщо 6 вересня весь день допомагати людям, то можна попросити у архангела Михаїла виконання бажання. 

Що не можна робити 6 вересня

Суворо заборонено працювати. Вважають, якщо порушити заборону, зламаються інструменти, робота не йтиме і навіть можна отримати травму.

6 вересня не відходили далеко від будинку і не ходили в ліс. У лісі боялися зустрітися з нечистю або дикими тваринами. День вважали небезпечним і намагалися провести його вдома в безпечній обстановці. 

За давньою прикметою на Михайла не можна мити голову, інакше змиєте весь розум і матимете проблеми з пам'яттю.

У цей день не варто починати нових справ, займатися будівництвом і ремонтом, переїжджати в новий будинок і міняти роботу - будь-які починання будуть пов'язані з труднощами.

Не можна було викидати їжу, яка залишилася після застілля. Нею краще поділитися з нужденними. Інакше весь рік буде переслідувати бідність та матеріальні труднощі.

Народні прикмети на 6 вересня

  • Тепло на Михайлів день – осінь буде довгою
  • Іній на Михайлове чудо – зима буде сніжною.
  • Дощ в цей день віщує великий урожай гарбуза.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень